HIŠNA PREISKAVA

FOTO: Ravenčan (28) oborožen do zob in založen z drogo

Sodnik mu je odredil pripor.
Fotografija: FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
FOTO: PU Celje

RAVNE NA KOROŠKEM – Ravenski policisti so v torek med hišno preiskavo pri 28-letnem občanu z območja postaje Ravne na Koroškem našli več kosov orožja in streliva.

Zasegli so dve avtomatski pištoli SHE 76 z nabojnikoma in lasersko napravo, dve puški Mauser, avtomatsko puško, dva nabojnika za avtomatsko puško, 44 ostrih nabojev različnih kalibrov, zračno puško Hatsu, ohišje raketometa Armbrust in ohišje ročnega raketometa M80 Zolja.

Za orožje osumljeni ni imel dovoljenj.

Gojil in sušil konopljo

Pri hišni preiskavi so v kletnih prostorih stanovanjske hiše odkrili dva prirejena in za gojenje konoplje opremljena prostora ter več kot 80 sadik, visokih do 80 centimetrov. V podstrešnem delu hiše pa je imel osumljeni poseben prostor, namenjen sušenju konoplje, kjer so policisti našli dobrih 900 gramov posušenih delov konoplje ter okoli 800 gramov posušene in za prodajo že zapakirane konoplje.

Osumljenca so danes s kazensko ovadbo zaradi suma nedovoljene proizvodnje orožja ali eksploziva ter prometa z njim in neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za njihovo izdelavo ter prometa z njimi priveden k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki mu je odredil pripor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije