FILMSKA AKCIJA

FOTO: Pred slovenskima policistoma bežal v Italijo

Prevažal je nezakonite migrante.
Fotografija: Tudi meja ga ni ustavila. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Tudi meja ga ni ustavila. FOTO: PU Koper

LOKEV – Ob 5. uri sta koprska policista opravljala naloge na regionalni cesti Lipica–Divača. V Lokvi sta opazila dva mercedesa z nameščenimi nemškimi začasnimi registrskimi tablicami, ki sta vozila proti Italiji, poroča PU Koper.

Tudi meja ga ni ustavila. FOTO: PU Koper
Tudi meja ga ni ustavila. FOTO: PU Koper
Zaradi suma, da vozili prevažata ilegalne migrante, sta policista zapeljala za njima in ju začela zaustavljati z modrimi lučmi ter kratkimi zvočnimi signali. Ko sta voznika to opazila, sta pospešila hitrost in nadaljevala pot proti Italiji. Eden od njiju je celo začel z vožnjo po celotnem vozišču preprečevati, da bi ga policista prehitela in ustavila. Zaradi verjetnosti, da bosta nadaljevala pot v Italijo preko bivšega mejnega prehoda Lipica, je bil OKC obveščen o čezmejnem zasledovanju. Ob 5.08 sta vozili z nezmanjšano hitrostjo prestopili državno mejo preko bivšega mejnega prehoda, policista pa sta peljala za njima in pri tem ves čas uporabljala modre luči in zvočne signale. Za njima sta vozila preko Bazovice proti Trstu, vendar sta ju po približno treh kilometrih izgubila z vidnega polja.

Eden se je zaletel

Ko sta policista s službenim vozilom z ravnega dela vozišča pripeljala v oster levi ovinek, sta na vozišču opazila plastične dele vozila, v ostrem desnem ovinku pa desno zunaj vozišča ustavljeno vozilo, obrnjeno v smeri vožnje. Prav tako sta opazila, da so iz zadnjega dela vozila pobegnile v bližnji gozd osebe, medtem ko sta voznik in sopotnik na prednjem sedežu ostala v vozilu. Voznika in sopotnika sta slovenska policista do prihoda italijanskih varnostnih organov zadržala v vozilu, zatem pa sta skupaj z italijanskim policisti v gozdu v bližini vozila izsledila še eno osebo.

Skupaj z italijanskimi policisti so opravili pregled prijetih oseb in ugotovili, da je voznik 25-letni državljan Albanije. V vozilu je bil še sopotnik, državljan Turčije brez dokumentov, v bližini prijet pa je bil prav tako državljan Turčije brez dokumentov. V nadaljnji postopek so vse prevzeli italijanski varnostni organi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije