PREPRODAJALCI

Če bi prodali vse to, bi zaslužili milijon

Policisti so ugotovili, da gre za dobro organizirano kriminalno združbo, ki jo sestavlja 30 osumljencev z območja BiH.
Fotografija: Policisti so pri njih našli zajeten kup prepovedane droge. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Policisti so pri njih našli zajeten kup prepovedane droge. FOTO: PU Koper

KOPER – Koprski policisti so februarja skupaj z italijanskimi varnostnimi organi preiskovali mednarodno kriminalno združbo, ki je preprodajala kokain, metamfetamin, heroin, hašiš in konopljo. V kriminalistično preiskavo z imenom »ZAGHI« so bili vključeni tudi preiskovalni organi Hrvaške, BiH in Avstrije. 
 
Policisti so ugotovili, da gre za dobro organizirano kriminalno združbo, ki jo sestavlja 30 osumljencev z območja BiH. Prek ozemlja Hrvaške in Slovenije je tihotapila večje količine prepovedanih drog v Italijo. To so opravljali prek kurirjev, ki so drogo čez Slovenijo tihotapili v Italijo. Prenočišča na območju Ljubljane in slovenske Obale so uporabljali za srečevanje in dogovarjanja za nadaljnja kazniva dejanja.
 
V Sloveniji so preiskovali osem članov združbe – šest Bosancev in dva Hrvata. Bosanci so stari 36, 39, 29, 24, 60, 38 let, Hrvata pa 44 in 30 let. »Osumljenci so se na območju Slovenije zadrževali zgolj toliko časa, dokler ni bil sklenjen dogovor o izvršitvi kaznivih dejanj.«
 
»Na podlagi zbranih dokazov vseh sodelujočih držav je bila pretekli teden v četrtek v sodelovanju z italijansko policijo v Italiji, točneje na območju Trenta, izvedena zaključna akcija, kjer so 18 osumljencem odredili pripor, petim pa hišni pripor. Za ostale osumljence pa je bilo razpisano iskanje,« poroča PU Koper.
 
V času izvajanja skupne mednarodne kriminalistične preiskave je bila na območju Italije zasežena droga, s katero bi lahko protipravno pridobili milijon evrov. Zasegli so tri kilograme konoplje, kilogram in pol kokaina, dva kilograma metamfetamina, pet kilogramov hašiša, 300 gramov heroina, 12 kosov dolgocevnega orožja različnih modelov in kalibrov, štiri avtomobile in 13.250 evrov gotovine. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije