NEPREMIŠLJENO

Bežal pred policisti, ogrožal sebe in druge! Poglejte te prizore (FOTO)

Policisti so 26-letniku vozilo zasegli in ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.
Fotografija: Na kraju incidenta. FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Na kraju incidenta. FOTO: PU Celje

Celjski policisti so prejšnji teden obravnavali 26-letnega voznika osebnega vozila, ki je med bežanjem pred policisti z neodgovornim in objestnim ravnanjem ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu. Po divji vožnji je obstal na razmočenem travniku pred Dobrno, policisti pa so mu vozilo zasegli in ga kazensko ovadili.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, sta policista kršitelja, ki je imel med drugim na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu, zaznala na območju Vojnika. Ko je zapeljal na parkirišče trgovine, sta nameravala z njim izvesti postopek, vendar ju je obvozil, trčil v eno od tam parkiranih osebnih vozil in odpeljal proti Višnji vasi.

Med divjo vožnjo in bežanjem pred patruljo je večkrat huje kršil cestnoprometne predpise. Med drugim ni upošteval semaforjev, ogrožal je pešce na prehodih, vozil z neprilagojeno hitrostjo, po levi strani vozišča, z vožnjo pa je ogrožal tudi delavce na vozišču. Prav tako ni upošteval znakov policistov za ustavljanje.

Tik pred Dobrno je z vozišča zapeljal na makadamski odcep in nadaljeval po gozdni vlaki, nato pa obstal na razmočenem travniku, so dogajanje še opisali na Policijski upravi Celje. Policisti so 26-letniku vozilo zasegli in ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije