PROMETNA NESREČA

Priletel je vanjo in napihal

Pijanega voznika so odpeljali v zdravstveni dom.
Fotografija: Moškega bodo kazensko ovadili (fotografija je simbolična). FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Moškega bodo kazensko ovadili (fotografija je simbolična). FOTO: Guliver, Getty Images

Policisti prometne policije Nova Gorica so v četrtek ob 18. uri obravnavali prometno nesrečo v križišču Erjavčeve in Prvomajske ulice v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala.

Povzročil jo je 51-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po Prvomajski ulici proti Pristavi. Pred njim je vozila 40-letna voznica, ki je v križišču ustavila na pasu za zavijanje levo pri rdeči luči na semaforju. Za njo je v tistem trenutku pripeljal 51-letnik in z vozilom trčil v zadnji del njenega vozila.

Povzročitelj se je v nesreči predvidoma lažje poškodoval (udarec v nogo), udeleženka pa ni bila poškodovana.

Po nudeni prvi pomoči so poškodovanca reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Nova Gorica odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo med drugim ugotovljeno, da je 51-letni voznik vozil pod vplivom alkohola (1,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma približno 2,8 promila).

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci JZ GRD GE Nova Gorica.

V skladu z usmeritvami državnega tožilstva v Novi Gorici bodo policisti voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije