NA KOŽO

Sram naj vas bo!

Že zdaj veste, da obljub ne boste izpolnili. Nisem vol, da bi šel volit –bike brez jajc.
Fotografija:
Odpri galerijo

Politiki, levi, desni ali pa neuvrščeni, se kar davijo z besedno zvezo mali človek, za katerega bodo vsi, od prvega do zadnjega, poskrbeli v novi štiriletki. Za malega človeka bo v prihodnje vse drugače, njegovo delo bo spet cenjeno, imel bo višjo plačo ali pač pokojnino, redno bo zaposlen, prekarstvo bo zanj preteklost, ne bo več stal v kilometrskih (oziroma večletnih) vrstah pred ordinacijami, njegovi otroci bodo siti, skratka, čaka ga varna in svetla prihodnost.

Ne ga srat! Te pravljice znamo vsi na pamet in jih nočemo več poslušati, nimajo srečnega konca, postale so naša nočna mora. Sram naj vas bo ob misli, da smo vsi tupi in glupi in nič ne razumemo. Kajti to si mislite! Sram naj vas bo tega, da že zdaj veste, da obljub, ki letijo vsevprek iz vaših ust, ne boste izpolnili niti toliko, kolikor je črnega za nohtom.

In mene je sram, ker me nagovarjate, da nekoga od vas čez tri tedne obkrožim na volilnem lističu. Ker to je moja, naša demokratična dolžnost, menda. Lahko me kar nehate nagovarjati, ker vem, česa nočem več. Sredine ne, ne leve ne desne. Vi ste najhujši, pogoltnete največ obljub, malega človeka pa v trenutku, ko prevzamete oblast, ni več v vašem vidnem polju.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije