STRAHOVI

Tisoč evrov za trikrat ugrabljeno

Lastnica mucke je prepričana, da najditelji njene Snežke niso pošteni.
Fotografija: Kako dolgo je ne bo prihodnjič? FOTO: Tomica Šuljić
Odpri galerijo
Kako dolgo je ne bo prihodnjič? FOTO: Tomica Šuljić

LJUBLJANA – Da je sodobni človek precej navezan na živali, ni posebna novica; še posebno to velja za betonske džungle, kjer so živali tako rekoč družinski člani in lastniki porabijo za nego (in oblačila) zanje precej denarja. Pes ali mačka sta tudi pogosta izpolnjena želja otrok; in mačka Snežka, ki je pred dvema letoma prišla iz zavetišča za živali, je bila darilo staršev za osnovnošolca, pove dečkova mama Marija, ki se je za Slovenske novice odločila spregovoriti o svoji grenki izkušnji in strahovih.
»Ime ji je Snežka, ampak ker je bila tako nežna, jo kličemo Nežka. Vsak dan je znala prinesti vrano, ali pa ščurka,« o beli muci v naročju pripoveduje Marija. Prišla je iz zavetišča, tako kot siva in črna muca, ki sta na dvorišču hiše. »Nič ni vredna, ampak za nas je vredna veliko.« Okoli vratu ima Snežka ovratnico s telefonsko številko, sicer pa je vandrava, pojasni lastnica: »Zjutraj pride jest, nato pa gre ven. Sicer tudi pobegne, toda vedno se vrne,« opisuje mačkino nrav.

Kako dolgo je ne bo prihodnjič? FOTO: Tomica Šuljić
Kako dolgo je ne bo prihodnjič? FOTO: Tomica Šuljić

Ko je izginila prvič, je ni bilo debele štiri mesece: »Otroci so jokali, pa smo si štiri mesece izmišljali, kje je Nežka.« Prečesali so okoliške ulice, nalepili plakate, a se ni nihče oglasil. Po štirih mesecih, nadaljuje Marija, pa jih je presenetil klic z veterinarske postaje: »Imela je ovratnico, pa tudi po čipu so ugotovili, čigava je. Takrat jo je prinesla neka gospa, ki jo je našla.« Presenetilo jo je, da je ženska skorajda zahtevala oziroma pričakovala nagrado; a v navalu sreče je odprla denarnico. Prvič za 500 evrov.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije