Horoskop

Kozorog

  22.12. - 20.1.

Horoskop, 22.12. - 20.1.

Pazite na manire in jih prilagodite skupini, da boste ohranili pozitivno energijo. Če boste stvari zavrteli v pravo smer, boste imeli dovolj zagona za naslednji vzpon. Prevzemite odgovornost za dejanja.

Horoskop, 22.12. - 20.1.

Eno najbolj ambicioznih in poslovno usmerjenih znamenj, ki ima naravno težnjo po zmagovanju in premagovanju ovir na poti do vrha. Kozorogi so zanesljivi, predani in vztrajno sledijo svoji viziji. Šele ko jim uspe, se ustavijo in uživajo v svojih dosežkih, a hkrati že pogledujejo proti novim ciljem. Resni so, disciplinirani, odgovorni in znajo organizirati svoje življenje. Vedno si začrtajo smer in ji sledijo. Potrpežljivi so, previdni, praktični in materialistični. Kariero postavljajo na prvo mesto in občutek lastne vrednosti povezujejo s svojim statusom in spoštovanjem drugih. Potreba po priznanju jih vodi tudi v žrtvovanje za lasten uspeh. Veliko se ukvarjajo z denarjem in skrbijo za finančno varnost. Pogosto so poslovneži, lahko imajo tudi svoje podjetje. Imajo visoke moralne standarde in zrel pogled na svet. Tradicionalisti so, a kljub temu zelo čutni in se z veseljem predajajo tudi zemeljskim užitkom. Lahko si oddahnete, saj ste bili zadnji dve leti znamenje, ki je doživljalo največ pritiskov – tako zaradi Saturna v vašem znamenju kot mrkov v njem. Oboje je končno za vami, kar pa še ne pomeni, da ste lahko v 2021. popolnoma brezskrbni. Saturn je vstopil v vašo hišo financ in vas uči discipline, samski boste doživljali turbulence v ljubezni, hkrati pa boste morali spremeniti zakoreninjene navade, okostenela prepričanja in življenjski slog, sicer vam bodo vsakdanje stresne situacije zlahka prišle do živega.

LJUBEZEN

Samskim Uran meša štrene. Nepredvidljiv planet je, ki lahko hitro prinese kakšno ljubezen na prvi pogled, a tudi enako hitro konča svežo zvezo ali dvorjenje. Najbolje je, da mu zaupate in sledite toku, saj bo odrezal iz vašega življenja samo ljudi, ki niso primerni za vas. Novembra se bo v ljubezni na splošno veliko dogajalo. Mrk vam lahko prinese novo simpatijo, če ste jo dolgo iskali, hkrati pa lahko zaključi odnos, ki ste ga pred kratkim začeli. Vezani boste bolj harmonični v odnosu, aprila in junija se bosta najbolje razumela in se marsikaj uspešno dogovorila.

KARIERA

Sicer boste maja in septembra razmišljali o tem, da bi pustili vse in se lotili česa novega, a bo to le prehodna faza, ker vas bodo spravljali ob živce nesporazumi zaradi retrogradnega Merkurja. Največ sprememb lahko sicer pričakujete poleti, ko se lahko zaključi nekaj projektov, ki niso vodili nikamor, prav tako pa se lahko pojavijo novi, na trdnejših temeljih. Ne bodite preveč trmasti in ne vztrajajte pri svojem za vsako ceno. Naučite se veščin sodelovanja. Če da junija odpoved kateri od sodelavcev ali podrejenih, tudi ne skrbite, saj se bo kmalu pojavil nekdo bolj izkušen.

ZDRAVJE

Na zdravje boste morali v 2021. malce bolj popaziti, saj so na to področje vezani mrki, ki prinašajo spremembe in potiskajo v ospredje nerešena stanja in težave. Če je treba, obiščite zobozdravnika, okulista, ginekologa, naredite preventivne preglede, če ste v določeni starostni ali tvegani skupini. Maja bodo najbolj na udaru živci, pazite pa tudi, da si po nepotrebnem ne pridelate kakšne poškodbe zaradi naglice in nepazljivosti.

FINANCE

Kot rečeno, bo Saturn omejil vaš pritok denarja, zategniti boste morali pas in varčevati, omejiti porabo … Lahko si naredite tudi seznam izdatkov in prihodkov za boljši pregled nad svojimi financami. Jupiter bo sicer poskrbel, da vam ne bo šlo preveč za nohte, ter občasno prinesel kak nov vir zaslužka, a kljub temu 2021. ni leto, ko bi lahko sproščeno zapravljali, vlagali in si veliko privoščili. V drugi polovici leta boste spoznali, da niti ne potrebujete veliko in ste lahko zadovoljni tudi z manj.

Preverite še druga znamenja