Horoskop

Kozorog

  22.12. - 20.1.

Horoskop, 22.12. - 20.1.

Poglejte čez ograjo. Tam se razprostira pokrajina, ki čaka, da jo odkrijete. Zastavite si cilje in pripravite načrt za uresničevanje teh. Nikar ne hitite, ampak si postavite roke, ki bodo dosegljivi.

Horoskop, 22.12. - 20.1.

Kozorog 2023 

Znamenje kozoroga odlikuje resna, odgovorna, skrbna in podjetna energija, ki je usmerjena k zelo jasnim materialnim ciljem. Kozorog deluje po trdih pravilih, kaj se sme in kaj ne. Vendar ničesar ne prepušča naključju in življenju. Ima moč, da nadzoruje življenje, pri čemer je dokaj trd, strog, hladen in neizprosen. Manjka mu sposobnost toleriranja napak drugih, razumevanja, da so tudi napake del učenja in razvoja. Značilni predstavnik tega znamenja je v pozitivnem smislu zelo odgovoren, ambiciozen, premišljen, praktičen, uspešen, zrel, bister, uraden, častihlepen karierist, skrben in moralen, po drugi, negativni strani pa neprilagodljiv, zadržan do drugih, nesočuten, preveč realen, vzvišen, pesimističen, kritičen, skop, naporen, zahteven, oblasten, avtoritativen, staromoden, niti prizadeva si ne, da bi se vživel v druge. Kozorogi so predani delu in res garajo, da se vzpenjajo po družbeni lestvici.

Leto 2023 vam bo po eni strani prineslo pomembne karierne spremembe, po drugi strani pa se boste veliko ukvarjali s prenavljanjem ali opremljanjem doma. Pri slednjem imate v prvem delu leta podporo dobrotnika Jupitra, lahko se tudi selite v lepše stanovanje, pazite le, da ne boste zapravili več, kot ste nameravali. V drugi polovici leta se boste samski usmerili v iskanje nove romance. Nasmihalo se vam bo več možnosti, zadovoljni boste in optimistični, največ možnosti, da najdete nekoga, ki vam ustreza, pa bo oktobra. Nato morate paziti le na to, da vas ne bo zmotila vsaka napaka nove simpatije, saj ste zadnje čase nagnjeni k temu, da impulzivno in brezkompromisno prekinete vsak odnos, v katerem vsaj nekaj zmoti. Prav tako se vam bo spreminjal prijateljski krog. Spoznate lahko nove zanimive ljudi ali se odločite, da vam določena interesna skupina ne ustreza več.

Ljubezen

Vezane čaka stabilno in harmonično leto, največji preobrat v odnosu je lahko nepričakovani naraščaj. Ker so v drugem delu leta, še najbolj oktobra, povečane možnosti za zanositev, bodite previdni, če še niste pripravljeni na širjenje družine. Samski bodo imeli po drugi strani v tem času veliko oboževalcev in ponudb, med katerimi lahko izberejo pravo osebo. Kot rečeno, je lahko njihova največja ovira lastna nestanovitnost. Zavedati se morajo, da jim meša štrene Uran, in dobro pretehtati svoje odločitve.

Kariera

Razpeti boste med službo in domom, saj se bo čez leto na obeh področjih veliko dogajalo. Z domačimi zadevami se boste sicer bolj ukvarjali spomladi, s poslovnimi pa jeseni, ko naj vas ne preplaši, če se sprememba začne z neko izgubo, zaključkom projekta. Odpadlo bo namreč, kar mora, da lahko v vaše življenje pride nekaj dolgoročno boljšega. V začetku leta se ne prepirajte s sodelavci. Počakajte na februar, preden z njimi razčiščujete pretekle zadeve, ki vas jezijo. Najboljši čas za pomembne dogovore je pred marcem.

Zdravje

Januarja vam bo izčrpanost prišla do živega, zato hranite energijo in je ne razsipavajte nepremišljeno. Tedaj je tudi večja verjetnost (športnih) poškodb, vnetij, povišane temperature, glavobola … Po drugi strani boste v tem letu močnejši in odpornejši kot prej, saj so vas pretekla leta izbrusila, da ste se kot feniks dvignili iz pepela. Ker si radi naložite preveč obveznosti, se pazite utrujenosti, dovolj spite, počivajte in se sproščajte.

Finance

Lahko ste veseli, da bo Saturn marca zapustil vašo finančno hišo, kar pomeni, da vam ne bo treba več tako tesno zatiskati pasu kot prej. Če ste bili brez službe, lahko najdete novo, s katero boste spet začeli dobivati plačo. Kar se tiče naložb, vlaganja, kreditiranja, sposojanja denarja, se vsemu temu izogibajte od julija do septembra, saj bodo obresti previsoke ali se posel kako drugače ne bo izšel tako, da boste zadovoljni z njim.

Preverite še druga znamenja