Horoskop

Bik

  21.4. - 20.5.

Horoskop, 21.4. - 20.5.

Imate močno stopnjo koncentracije, tokrat pa bodo vaše misli nepovezane. Ne boste se znali jasno izraziti, zato se, da ne povzročite zmede, prepričajte, ali ljudje razumejo, kaj želite povedati.

Horoskop, 21.4. - 20.5.

Bik 2023 

Biki so vztrajni, potrpežljivi in privlačni, saj je njihova vladarica Venera, boginja ljubezni. Imajo prefinjen občutek za lepoto in stil, za estetiko in umetnost, posledica je, da se znajo lepo oblačiti in njihovim modnim izbiram pogosto zavidajo pripadnice drugih znamenj zodiaka. Imajo dobre delovne navade, potrebujejo rutino in stabilnost, po drugi strani pa so precej počasni, težko se prilagajajo spremembam, so tihi ter trmasto vztrajajo pri svojih predstavah o življenju. Njihova prednost je tudi, da znajo odlično ravnati z denarjem, imajo prirojen talent za upravljanje z njim, tako jih pogosto najdemo v bankah in drugih finančnih institucijah. Hkrati pa so znani užitkarji, ki na prvo mesto postavljajo razvajanje in vse, kar dviguje kakovost njihovega življenja – od dobrega vina, hrane, masaže do materialnega ugodja in potovanj.

Lahko si malce oddahnete, saj sredi maja v vaše znamenje vstopa dobrotnik Jupiter, ki obljublja nove priložnosti, optimizem, srečo, širjenje obzorij. Oznanja čas, ko si boste upali prestopiti svoje meje in poskusiti kaj novega. Ker je v biku že nekaj čas tudi Uran, lahko marsikateri pripadnik tega znamenja v 2023. na hitro ruši mostove za sabo ali se zažene v nepremišljene spremembe – še bolj, ker bo od pomladi dalje zaslepljen z Jupitrovim zaupanjem vase. Zato je na mestu opozorilo, da vseeno dvakrat premislite, preden naredite kaj usodnega, kar utegnete obžalovati. Bremena s poslovnega področja se pomladi umikajo, a v kolektivu boste jeseni vseeno še deležni sprememb. Če se zadnje leto kopičijo težave v zvezi, je lahko pomlad čas, ko bo prišlo do slovesa. Brez skrbi, najverjetneje boste vi tisti, ki vam bo počil film, razhod pa boste čutili kot osvoboditev.

Ljubezen

Zadnja leta ste precej nepredvidljivi in pogosto hitro uvajate spremembe v osebnem življenju. Za vsako ceno zahtevate, da je vse po vaše. Nepredvidljivi in neprilagodljivi ste. Če vam partner ne more slediti in ne sprejema vaše drugačnosti in eksplozivnosti, lahko v odnosu že nekaj časa škripa. Letošnja pomlad bo prinesla dokončno odločitev. Samski v 2023. ljubezni ne bodo iskali za vsako ceno, bodo pa izkoristili vsako priložnost, ki se jim prikaže. Prav tako hitro, kot se je začela, bodo romanco zaključili, ko se bo izpela ali se je bodo naveličali.

Kariera

Po marcu prihaja olajšanje, saj se Saturn umika iz vaše hiše kariere. Nič več ne boste tako obremenjeni, deloholični in garali, prišel je čas, ko boste lahko malce izpregli in zadihali ter se pripravili na to, da bo Pluton postopoma začel spreminjati pogoje dela v vaši panogi. Vse to vas lahko v prihodnjih letih vodi k menjavi poklicnega področja. Oktobrski mrk bo premešal odnose in delovne zadolžitve v službi. Če izgubite kak projekt, ne skrbite, saj boste dolgoročno na boljšem. Če se sodelavec poslovi, boste našli boljšega.

Zdravje

Glavna težava bo še vedno stres, nemir, občutek, da se ne morete ustaviti in spočiti, zato je priporočljivo, da poiščete obliko sproščanja, ki vam bo pomagala. Jupiter vas bo sicer od pomladi dalje ščitil tudi zdravstveno, s povečanim optimizmom pa boste vsemu lažje kos. Najbolj pazite nase oktobra, saj bo sončni mrk potisnil v ospredje nerešeno zdravstveno problematiko, ki jo že nekaj časa ignorirate, da bi jo uredili.

Finance

Na začetku leta boste urejali finančne zadeve iz preteklosti – lahko boste prejeli kakšno poplačilo za nazaj. Pomembno je, da se v 2023. držite nazaj pri impulzivnih nakupih in zapravljanju. Od pomladi naprej se odpirajo spodbudne možnosti za vlaganje, nakup nepremičnine, povišanje partnerjevih dohodkov, dediščino, ugodne naložbe, vračilo dolgov … Pazite le, da se ne zaletite brezglavo v nove finančne investicije.

Preverite še druga znamenja