Horoskop

Škorpijon

  24.10. - 22.11.

Horoskop, 24.10. - 22.11.

Poskušali boste poglobljeno raziskati tematiko, ki vas navdušuje, vendar boste ugotovili, da je težko najti, kar iščete. Bodite potrpežljivi, nekatere stvari so na prvi pogled očem skrite.

Horoskop, 24.10. - 22.11.

Škorpijon 2023 

Škorpijon je intenzivno znamenje, skorajda nekoliko fanatično, ki gre vedno na vse ali nič. V sebi skriva velike moči, ki prihajajo iz nezavednega sveta, saj je njegov moderni vladar Pluton, pa tudi iz negativnih čustev, ker je tradicionalni vladar Mars. Če kdo, bi se moralo znamenje škorpijona naučiti izkoriščati in transformirati negativna čustva v delo, akcijo ali druge oblike bolj pozitivnega delovanja. Škorpijonska težava je pomanjkanje sposobnosti sprejemanja, nežnosti in miline, zato deluje to znamenje nekoliko grobo. Kljub temu so privlačni, zapeljivi, spominjajo na bojevnike, samuraje, osredotočene na obrambo ali napad, da bi se obvarovali bolečine. Njihove dobre lastnosti so, da so vztrajni, učinkoviti, odločni, neumorni, imajo močan instinkt in nos za ozadje stvari. Toda po drugi strani so lahko tudi obsedeni, maščevalni, neizprosni in brez občutka za druge.

Za vami so burni časi v partnerskem odnosu, vaše spraševanje, ali je to res tisto, kar si želite, se bo letos jeseni končalo. Če boste odkrili, da vas zveza ne osrečuje, jo boste nepreklicno razdrli, vendar pa je verjetneje, da boste spoznali, da ste srečni, se sprostili in začeli zaupati partnerju. Ker se že pomladi na isto področje premakne dobrotnik Jupiter, vas čakajo prijetni in izpolnjujoči trenutki v dvoje, ki vas lahko premamijo tudi v zaroko ali poroko. Več težav čaka samske, saj jim bo Saturn odvzel voljo in motivacijo za iskanje nekoga novega, zavlekli se bodo v svojo jamo in si celili rane. Spomladi se lahko odločite za osebne spremembe – začnete drugače razmišljati, živeti, se začnete drugače oblačiti … Nekaj preobratov pa lahko pričakujete tudi na delovnem mestu. Čeprav bodo prišli kot strela z jasnega, bodo za vas dolgoročno koristni.

Ljubezen

Kot omenjeno, si boste dali vezani veliko opravka tako s sabo kot s sprejemanjem odnosa in čustvenim zaupanjem. Čeprav ste bili zadnje čase precej nestanovitni, se bo tokrat zgodba dobro končala in srečni boste, kot že dolgo ne, zdelo se vam bo, da ste srečali sorodno dušo. Samskim bo ponagajal Saturn in jim odvzel voljo do ljubezenskih dogodivščin od marca naprej. Nič ni narobe, če si vzamete čas, da se postavite na noge in odžalujete preteklo razmerje. Od julija do septembra se lahko vrne nekdo iz preteklosti, ki ste ga spoznali na delovnem mestu. Previdno!

Kariera

V prvem delu leta se vam bodo odpirala vsa vrata. Dobili boste dobre ponudbe za sodelovanje, nove priložnosti, znali boste najti prave sodelavce in vse vam bo šlo hitro in gladko od rok. Pomladi vas lahko čaka sprememba, ki jo boste najprej občutili kot izgubo, nato pa spoznali, da se je pojavilo nekaj še boljšega. Lahko dobite novega sodelavca. Od pomladi do jeseni se boste ukvarjali z odpravljanjem preteklih napak, ki ste jih naredili iz malomarnosti. A kakšne večje škode ne bo, samo dvojno delo si boste naložili.

Zdravje

Večino leta vam bo zdravje dobro služilo, še več, v prvi polovici se lahko izboljša kronična težava, ki vas že dolgo muči. Odkrili boste pravo diagnozo, predpisali vam bodo učinkovito terapijo, dobro se boste počutili psihično in fizično. Paziti morate le, da ne pretiravate s hrano, pijačo in nezdravimi razvadami. Če čakate na operacijo, se bodo aprila stvari premaknile z mrtve točke. Samski se po marcu ne predajajte črnogledosti.

Finance

Na začetku leta boste izterjevali ali odplačevali pretekle dolgove ali davke in dajatve, preostanek leta pa bo finančno področje stabilno, tako kar se tiče plače, ki jo prejemate, kot prihrankov, naložb in skupnega premoženja s partnerjem. Kljub temu je najbolje, da v letu 2023 varčujete, saj boste prihodnje leto oplemenitili premoženje ter se morda odločili za nakup nepremičnine. Počakajte na to obdobje, saj boste tedaj finančne cilje še lažje dosegli.

 

Preverite še druga znamenja