Horoskop

Tehtnica

  23.9. - 23.10.

Horoskop, 23.9. - 23.10.

Če ste nagnjeni k sanjarjenju, vas bo zdaj dohitela realnost. Nekateri finančni in poklicni cilji bodo zamujali in ugotoviti boste morali, kako jih spraviti nazaj v konkretno in varno smer.

Horoskop, 23.9. - 23.10.

Tehtnica 2023 

Simbol za tehtnico je stvar, ne človek, kar veliko pove o njeni hladni in objektivni karakteristiki. Na prvi pogled imajo zaradi vladarice Venere tehtnice prijetno, odprto in družabno energijo, ki zahteva popolnost, harmonijo ter vedno ustvarja ravnotežje, tudi med sprtimi stranmi, zaradi česar so odlični mediatorji. Tehtnica namreč uravnava dve nasprotji in zna biti nepristranska in pravična. Pri njej so povečani kreativna nota, občutek za lepoto ter hrepenenje po partnerski harmoniji. Toda sooča se tudi s pomanjkanjem odločnosti, moči, volje in samostojnosti. Ne mara sprememb in ne rine v ospredje. Njene pozitivne lastnosti so, da je prikupna, spravljiva, ima občutek za estetiko in umetnost, družabnost in objektivnost, uglajenost in diplomatskost. Toda je tudi izredno neodločna, premalo pogumna, ima premalo moči, da bi se uveljavila.

Začenja se obdobje velikih osebnostnih sprememb, po katerem boste drugače gledali nase in na partnerja. Ne bo vam všeč smer, v katero greste, tako boste morda spremenili svoj življenjski slog, videz, prepričanja … Če vam bo partner sledil, se lahko odnos poglobi. Jupiter do sredine maja skrbi za srečo v trajnih razmerjih. Prinaša več razumevanja, povezanosti in prijetnih skupnih doživetij. V kombinaciji z aprilskim sončnim mrkom je to lahko čas, ko se sprehodite pred oltar. V drugi polovici leta si lahko oddahnete, ker vas čakajo finančne priložnosti, morda dediščina, vračilo dolgov ali povečanje partnerjevih prihodkov. Čeprav vas od marca dalje čaka veliko več dela ter hladnejši odnosi na delovnem mestu, boste zaključili projekte, s katerimi ne zaslužite dovolj. Zdelo se vam bo, da morate narediti red, kar se tiče službene in zdravstvene rutine, ter optimizirati svoj urnik.

Ljubezen

Za samske se marca končuje obdobje samote, ko so se zapirali v svoj svet in odmikali od priložnosti za romanco. Bolj samozavestni bodo in odprti, vseeno pa se jim od julija do septembra lahko najprej vračajo partnerji iz preteklosti. Vezani bodo na novo opredelili, kaj si želijo od odnosa, nato pa zadovoljno odkrili, da to že imajo. Prva polovica leta bo prijetna. Naklonjena si bosta in našla srečo v bližini. Aprila vas čaka prelomnica, lahko sprejmeta pomembno odločitev. Izključeni nista niti zaroka ali poroka.

Kariera

Po marcu se vam bo zdelo, da samo še garate, deloholično boste podaljševali službene ure, a vseeno ne boste prišli do konca. Obremenjevali se boste s službenimi težavami, odnosi s sodelavci pa se lahko poslabšajo. Saturn, ki vpliva na našteto, vas uči, kako se postaviti zase, postati bolj učinkoviti, opustiti nekatere projekte ter postaviti meje. Prisiljeni si boste drugače organizirati delovnik ter optimizirati svoj način dela, sicer boste izgoreli. Prav tako boste morali nehati idealizirati sodelavce in jih videti realno. Če sodelujete s tujino, delate v založništvu, pravu, kot turistični vodič, vas čaka uspeh v drugi polovici leta.

Zdravje

V letu 2023 boste morali dobro poskrbeti za svoje zdravje. Po eni strani ste še vedno zelo občutljivi, hitreje se vas kaj prime, manj ste odporni, nagnjeni k alergijam, prehladom, zastrupitvam s hrano … Lahko vam predpišejo napačna zdravila ali ne najdejo diagnoze. Po drugi strani boste res izčrpani, izgoreli, psihično razrvani, zato je zelo pomembno, da dovolj spite, pravilno jeste in si privoščite dovolj počitka in odmika od obveznosti. Pojdite k zobarju! Na udaru bodo kosti, sklepi.

Finance

Kot rečeno, boste deležni kar nekaj finančnih sprememb. Če ste samostojni, se boste pomladi poslovili od projektov, ki so premalo plačani. To si boste lahko privoščili, ker vas bo partner finančno podpiral, če bo treba, hkrati pa se vam bodo v drugem delu leta naložbe dobro obrestovale. Lahko dobite dediščino, regres, vračilo denarja, zaslužite s prodajo nepremičnine … V prvem delu leta bodite previdnejši, a slabo vam tudi tedaj ne bo šlo.

Preverite še druga znamenja