Horoskop

Ribi

  19.2. - 20.3.

Horoskop, 19.2. - 20.3.

Intuicija in domišljija sta na visoki ravni in vas bosta navdihovali na področjih, ki vas zanimajo, vendar boste ideje težko prelili na papir. Vzemite si čas, da se izkristalizirajo in jih pozneje zastavite.

Horoskop, 19.2. - 20.3.

Ribi 2023 

Ribi so čustveno znamenje z velikimi ideali, pristno srčno etično držo in sočutjem. Jasno jim je, da smo ljudje povezani in gremo skozi podobne zgodbe in doživetja, zato si moramo pomagati, biti razumevajoči drug do drugega. Pri njih je povečana ustvarjalna nota, predvsem za glasbo, izostren imajo občutek za lepoto, povečane sposobnosti za ustvarjanje harmoničnih odnosov. Manj sta izostrena razum in sposobnost soočanja z vsakodnevnimi odgovornostmi. Njihove dobre lastnosti so, da so prijazne, ustrežljive, sočutne, tople, ustvarjalne, manj je okolici všeč, da jih spremljajo zmeda, nejasnost, da imajo premalo notranje trdnosti in moči za soočanje s težavami življenja, zato so pasivne in se prepuščajo, ko bi morale delovati. Čeprav imajo povečano intuicijo in med njimi najdemo veliko zdravilcev, so pogosto odzemljene in preveč prepustne za energije drugih.

Od marca dalje vam ne bo najlažje, saj se v vaše znamenje za dve leti in pol pomika Saturn, planet odgovornosti, bremen, discipline, a tudi modrosti. Vsi se težko soočamo z njegovimi lekcijami, problem rib pa je, da so še posebno občutljive, zato jim bo vpliv res naporen. Paziti morajo na zdravje in storiti nekaj, kar je v nasprotju z njihovo naravo – se prizemljiti, zresniti, se praktično lotiti dela. Na srečo bo do maja vpliv blažil Jupiter na področju financ, ki jim bo finančno kril hrbet, če bodo doživljale krizo, ker jih je Saturn potegnil iz idealnega pravljičnega sveta ter grobo vrgel na realna tla. Jeseni se bo kriza poglabljala, sončni mrk lahko prinese finančne spremembe – ukvarjanje z dediščino, nepremičnino, davki … Najbolje bo, da se oprete na prijatelje in sorojence in se z njimi pogovarjate o svojih strahovih in skrbeh.

Ljubezen

Obremenjeni s Saturnom ne boste najbolj radoživ ljubimec ali partner, tako samski kot vezani. Zdrsnili boste v svojo črno luknjo, iz katere vas ne bo lahko zbezati. Še največ možnosti je za jesensko seksualno razmerje ali da se med julijem in septembrom vrne v vaše življenje nekdo iz preteklosti, ki ste ga spoznali na delovnem mestu. Ponovno zapletanje z njim sicer ni pametna ideja. Če ga boste vzeli nazaj, bo to dejanje iz obupa, da bi se potolažili, ker ste v težjem obdobju. Toda situacijo boste dojemali napačno in na koncu vam bo prinesel samo še več bolečine.

Kariera

Kariera v letu 2023 ne bo eno od glavnih področij vašega zanimanja. Bolj se boste trudili držati glavo nad vodo in kljub svoji šibkosti in čustveni razrvanosti opravljati vse zadolžitve, kot da bi napredovali ali iskali nove priložnosti. Pazite se izgorelosti. Ne boste imeli nujno več dela, le težje se boste prebili skozenj in se hitreje upehali. Poleti boste opravljali pretekle napake. Ne zanašajte se na sodelavce, saj vas bodo razočarali ali iz vaše šibkosti potegnili lastne koristi. Če se pojavi priložnost za dodatno popoldansko delo, jo sprejmite, če to le zmorete fizično in psihično.

Zdravje

Šibkega zdravja boste, dobro boste morali poskrbeti zase, saj se vas bo prijela vsaka viroza. Najbolje bo, da se potrudite ohranjati veder pogled na svet ter dovolj spati in počivati. Če je treba, poiščite psihologa ali terapevta, ki vam bo pomagal ohranjati notranji mir. Več težav imate lahko s sklepi, kostmi in zobmi. Zagotovite telesu dovolj kalcija. Ne smete si privoščiti depresije, saj se vam bo posledično podrlo zdravje in se boste težko pobrali.

Finance

Kot rečeno, se vam v prvem delu leta z denarjem ni treba obremenjevati, nato bo aprilski sončni mrk prinesel spremembo, takoj za tem pa bo popustil še vpliv dobrotnika Jupitra na tem področju. Glavno vodilo leta naj bo, da poskušajte ohranjati finančno stabilnost iz dneva v dan ter zvoziti skozi krizo, obremenjevanje s prihodnostjo pa odrinite na stranski tir. Vlaganje in investicije, ki niso nujne, lahko počakajo na čas, ko se boste bolje počutili.

Preverite še druga znamenja