ZVESTOBA DO GROBA

Že 60 let z enako torbico

Kraljica desetletja ostaja zvesta enemu modelu. S torbico tudi komunicira s svojimi zaposlenimi.
Fotografija: Leta 2005 jo je na poroki princa Charlesa in Camille spremljala najljubša torbica. Foto: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Leta 2005 jo je na poroki princa Charlesa in Camille spremljala najljubša torbica. Foto: Guliver/Getty Images

Britanska kraljica Elizabeta II. je zaprisežena tradicionalistka, ki ji rutina v življenju veliko pomeni. Znano je, da je njen zajtrk vsak dan skorajda enak. Vedno sicer je koruzne kosmiče, a izbira med dvema znamkama, h kosmičem pa ji postrežejo suho ali sveže sadje. Tudi njena večerna rutina se ni spremenila že več let, dan namreč vedno sklene s kozarčkom penine, kar je po njenem mnenju tudi ključ do visoke starosti in dobrega zdravja. Že 60 let pa uporablja tudi torbico istega proizvajalca, tudi model se je v vseh teh letih le malo spremenil. To so opazili modni opazovalci z izjemno ostrim očesom, ki so jo videli na nedavni modni reviji na londonskem tednu mode, ki se ga je pri 91 udeležila prvič in bila navdušena. Revijo je obiskala v svetlo modrem kostimu, h kateremu je nosila črno torbico.

Predlani na konjskih dirkah se ni ločila od traviate. Foto: Guliver/Getty Images
Predlani na konjskih dirkah se ni ločila od traviate. Foto: Guliver/Getty Images


Gre za izdelek britanske modne znamke Launer, podjetja s 77-letno tradicijo. Njihove torbice so eden od kraljičinih zaščitnih znakov, enako kot denimo biserni uhani in kostimi živih barv. Njen najljubši model je iz telečjega usnja in se imenuje traviata. Stane 2100 evrov, gre pa za najbolj prodajani model omenjene znamke, tudi po zaslugi kraljice, seveda. »Če nima pri sebi torbice, se počuti na pol golo,« je pred časom dejal Gerlad Bodmer, predsednik Launerja, ki je podjetje kupil leta 1981 in ga kljub 85 letom vodi še danes.

Nazadnje so jo z ikonično torbico videli na londonskem tednu mode. FOTO: Reuters
Nazadnje so jo z ikonično torbico videli na londonskem tednu mode. FOTO: Reuters

»Kdaj želim kraljici narediti kaj drugačnega. Včasih ji je všeč, a ko ji ni, mi to jasno pove. Vsekakor ve, česa si želi in česa ne,« pravi Bodmer. Launerjeve torbice je nosila že Elizabetina mama. Prvo je kupila v petdesetih letih prejšnjega stoletja, nato pa so sledile še mnoge in eno tistih, ki jih ni več nosila, je podarila mladi Elizabeti. Ta je ugotovila, da so torbice popolne velikosti in izjemno udobne za nošenje okrog roke. In od takrat je zvesta traviati.

Kraljica pa svoje torbice uporablja tudi kot sredstvo za komuniciranje s svojimi varnostniki. »Ko jo na večerji položi na mizo, to pomeni, da si želi dogodek zapustiti najpozneje v petih minutah. Kadar pa jo položi na tla, je to znak, da ne uživa v pogovoru in si želi, da jo zaposleni 'rešijo',« je za britanske časnike pred časom povedal vir blizu kraljice. In kaj se navadno skriva v njeni torbici? Ne veliko, če gre verjeti britanskim medijem, ki vladarico spremljajo na vsakem koraku. S seboj menda nosi kompaktno ogledalce, šminko, nekaj mentolovih bombonov, pisalo in bralna očala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije