VOJVODINJA

Z zeleno obleko si je nakopala težave

Vojvodinja črnine na podelitvi baft ni nosila zaradi protokola. Člani kraljeve družine se ne smejo politično opredeljevati.
Fotografija: Obleki je sicer dodala črn pas, a večini se to ni zdelo dovolj. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Obleki je sicer dodala črn pas, a večini se to ni zdelo dovolj. FOTO: Reuters

V Londonu so v nedeljo podelili filmske nagrade bafta in dogodka sta se kakopak udeležila tudi princ William in Catherine. Za slednjo je bil dogodek zagotovo izjemno stresen, saj se je pri izbiri oprave znašla pred dilemo. Tudi na tokratni prireditvi so se, tako kot na podelitvi zlatih globusov, igralke odločile nositi črnino v protest proti spolnemu nadlegovanju v Hollywoodu. A vojvodinji je protokol prepovedoval, da bi se jim pridružila, tradicija namreč veleva, da se morajo člani kraljeve družine odpovedati vsakršnim dejanjem, ki bi se jih lahko na kakršen koli način razumelo kot politično opredeljevanje.

Visoko noseča vojvodinja, ki tretjega otroka pričakuje aprila, je zato izbrala temno zeleno obleko in si s tem, kot smo že poročali na kratko, nakopala kar precej sovražnih komentarjev, češ da bi morala kot ženska podpirati omenjeni protest. Nekateri pa so le opazili, da je Catherine storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi podprla igralke. Res da je bila njena do tal segajoča obleka zelena, a vojvodinja jo je kombinirala s črnim pasom ter čevlji in torbico v tej barvi. Nekaterih pa niti to ni prepričalo. »Razočarana sem nad Kate, vojvodinjo Cambriško. Morala bi nositi črno, saj ne gre za politično, temveč žensko stvar,« je bil le eden od komentarjev, ki so preplavila družabna omrežja.

»Kako Kate ni sram sedeti v prvi vrsti v zeleni obleki, medtem ko vse druge ženske nosijo črno?« pa je bil bolj oster neki drugi spletni uporabnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije