RAZKRITO

Skrivnosti hollywoodskih lepotic

Zelenjava, dovolj spanca in redna vadba so ob preverjenih modrostih – brez cigaret in alkohola, pij dovolj vode in ne izpusti spanca – vse, kar potrebujete.
Fotografija: Julianne Moore porcelanaste polti ne gre nikamor brez sončne kreme. FOTO: INSTAGRAM
Odpri galerijo
Julianne Moore porcelanaste polti ne gre nikamor brez sončne kreme. FOTO: INSTAGRAM

Če imaš dovolj pod palcem za najdražje kreme in lepotne popravke, manjše ali večje, ki ustavljajo čas in pomanjkljivosti spreminjajo v prednosti, ni (pre)težko biti videti, kot bi odkrili vrelec večne mladosti. No, tako marsikdo misli ob pogledu na lepotice zabavne industrije, ki so lahko že srečale abrahama, pa so vendar mladostnejše in bolj sveže kot prenekatero dvajsetletno dekle.
Bi kdo verjel, da jih bo prihodnji mesec dopolnila že 52? FOTO: INSTAGRAM
Bi kdo verjel, da jih bo prihodnji mesec dopolnila že 52? FOTO: INSTAGRAM

"Skrivnost je, da skrivnosti ni. Držati se je treba le starih, preverjenih modrosti – ne kadi in ne pij, pij dovolj vode in ne izpusti spanca," pa je čarovnijo razblinila večna lepotica Cindy Crawford. Tej so pritrdile mnoge druge, ki dokazujejo, da si lepoto lahko privoščimo prav vse, saj ne zahteva kupov denarja, ampak samodisciplino in odrekanje.
 

Sladkor je novodobni strup


Cigarete vrzi v koš in se ogibaj alkoholu v velikem loku. To je eno prvih pravil filmskih lepotic, ki mu strogo sledijo brezčasne zapeljivke, kot sta Jennifer Lopez in Jennifer Aniston, obe tik pred abrahamom, pri čemer slednja poudarja pomembnost navadne vode kot ene največjih skrivnosti ohranjanja napete kože. "Koža, nohti, lasje, vse se je vidno izboljšalo, ko sem začela piti več vode," ji pritrjuje stanovska kolegica America Ferrera.
Foto Phillips/Getty Images)
Foto Phillips/Getty Images)

Podobno pomembno je, da so krožniki polni zelenjave, po kateri najpogosteje seže že 60-letna Andie MacDowell, pa tudi na domu Lopezove, čeprav obožuje kuho portoriške hrane, ki jo spomni na dom in korenine, na jedilniku kraljuje zelena zelenjava, predvsem šparglji, brstični in kodrolistnati ohrovt ter brokoli. Verjetno je dobro z jedilnika črtati sladkor, ki je po mnenju Bondovega dekleta Halle Berry novodobni strup.
Zdrava prehrana in ogibanje škodljivim razvadam sta prvi korak, a kot se brez muje niti čevelj ne obuje, tudi brez potenja in telesnega napora ne gre. Lopezova, z enim najbolj zavidanja vrednih teleščkov, skrbi za svoje mične obline s pomočjo kar dveh osebnih trenerjev. "Ko sem v New Yorku, telovadim z Davidom Kirschem, v Los Angelesu pa s Tracy Anderson.

Vsak ima drugačen pristop, uravnoteženje obeh pa dela čudeže," kar ji lahko verjamemo na besedo. Ali le po enem pogledu na katero njenih fotografij. Vsaj šestkrat na teden se s športom ukvarja Sandra Bullock, ki bo naslednji teden praznovala že 54 let, ter se monotonije le ene vrste vadbe ogne z izmenjavanjem pilatesa, kikboksa in dvigovanja uteži. Podobno na slednji dve športni zvrsti prisegata tudi Angelina Jolie in Halle Berry, pri čemer slednja sledi posebnim vajam, pri katerih uporablja težo lastnega telesa. Julianne Moore prisega na jogo, čeprav jo občasno popestri z bolj poskočno kardiovadbo. Vseeno je njena največja skrivnost ogibanje sončnim žarkom in vsakodnevna uporaba kreme s faktorjem.
Lopezova se lahko pohvali z enim najbolj grešnih teles, ki pa je (tudi) sad trdega dela. FOTO: INSTAGRAM
Lopezova se lahko pohvali z enim najbolj grešnih teles, ki pa je (tudi) sad trdega dela. FOTO: INSTAGRAM

"Nanašam si jo vsak dan, vse od 23. leta," pravi 57-letna oskarjevka porcelanaste polti, temu vodilu pa sledijo tudi Bullockova, Jennifer Lopez, ki je le redko na direktnem soncu in še tedaj pod debelimi plastmi sončne kreme, ter nekdanja supermanekenka ​​Heidi Klum, trdeč, da zagorelost traja le teden ali dva, škoda, ki jo sončenje povzroči koži, pa je večna. "Kar preračunajte. Ni vredno. Tudi moji otroci vedo, da je del jutranje rutine mazanje s sončno kremo."

Dobremu, krepčilnemu spancu ne pravijo zaman lepotni spanec. "Nekateri porabijo bogastvo za lepotne pripravke. A nič ne dene tako dobro in blagodejno kot dober spanec," je prepričana Christina Aguilera, ki potrebuje najmanj osem ur v sanjski deželi. Lopezova pa jih, če je le možno, podaljša še za uro ali dve. "Osem ur spanca je obveznih." V čemer je verjetno več kot le zrno resnice, dokaz za to je vsekakor Helen Mirren, naslednji teden že s 73 pomladmi za sabo, a vseeno pooseblja brezčasno lepoto in eleganco. "Ne žuriram, raje grem v posteljo," je delila svoj biser modrosti. Z dodatkom, da je morda še kanec pomembneje to, da se ne obremenjuješ z leti in videzom. Ne nazadnje morda nič ni bolj škodljivega od stresa.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas