Princesina zakona sta trajala dobro leto

Med kraljevimi je bila največkrat poročena monaška princesa Caroline. Njena mlajša sestra Stephanie je rekorderka v najkrajših zakonih.
Fotografija: Ko sta se poročila, sta bila princ Louis in Tessy že očka in mamica. FOTO: Wikimedia Commons
Odpri galerijo
Ko sta se poročila, sta bila princ Louis in Tessy že očka in mamica. FOTO: Wikimedia Commons

Prejšnji teden sta ločitev oznanila vnuk britanske kraljice Elizabete II. Peter Phillips in njegova žena Autumn, kar je kraljico zelo razžalostilo, čeprav je vajena ločitev v svoji družini. Ne nazadnje je samo eden od njenih otrok, najmlajši Edward, še vedno poročen s prvo osebo, ki jo je popeljal pred oltar. Kraljičina hči princesa Anne, mama Petra Phillipsa, je srečo našla šele v drugo, enako princ Charles, princ Andrew pa se po ločitvi od Sarah Ferguson ni več poročil. Več sreče imajo trenutno Elizabetini vnuki, saj je Peter za zdaj edini, ki mu v zakonu ni uspelo. Še vedno so srečno poročeni princa William in Harry, Zara Tindall in princesa Eugenie, konec maja bo v zakonski stan stopila še njena sestra princesa Beatrice.


Princesi Stephanie v zakonih ni šlo. FOTO: GuLIVER/GETTY IMAGES
Princesi Stephanie v zakonih ni šlo. FOTO: GuLIVER/GETTY IMAGES
Kraljevi torej, vsaj kar se ljubezni tiče, niso tako zelo drugačni od običajnih smrtnikov, saj jim plemiški nazivi ne zagotavljajo sreče v ljubezni, in ni malo tistih, ki jim v zakonu ni uspelo. Monaška princesa Stephanie je celo zelo hitro obupala. S svojim takratnim telesnim stražarjem Danielom Ducruetom se je poročila leta 1995, a že eno leto pozneje sta šla vsak svojo pot. Potem ko je bila sedem let samska, je srečo poskusila znova, pred oltar jo je popeljal akrobat Adans Lopez Peres, a tudi ta zakon je po dobrem letu razpadel. Še enkrat več je v zakonski stan stopila njena starejša sestra princesa Caroline. Prvič leta 1978. Trajalo je dobri dve leti. Leta 1983 se je princesa Caroline poročila znova, a niti tokrat ni bilo za večno. Žal je njen drugi mož Stefano Casiraghi leta 1990 izgubil življenje in devet let pozneje se je Caroline poročila s princem Ernstom Augustom Hannoverskim. Ta zakon še traja, čeprav so se lani pojavile govorice, da ni vse, kot bi moralo biti.

Dvakrat je bil poročen danski princ Joachim. Prvič je trajalo deset let, v drugo pa je imel, kot kaže, bolj srečno roko pri izbiri neveste, saj bosta s princeso Marie letos praznovala 12. obletnico poroke. Lani se je končal zakon luksemburškega princa Louisa in princese Tessy, ki sta se poročila zelo mlada, ženin je bil star 19 let, nevesta eno leto starejša. Čeprav so mnogi, sploh prinčevi sorodniki, zakonu nasprotovali, veliko jih je bilo celo prepričanih, da jima ne bo uspelo, sta bila poročena 11 let. 
Ko sta se poročila, sta bila princ Louis in Tessy že očka in mamica. FOTO: Wikimedia Commons
Ko sta se poročila, sta bila princ Louis in Tessy že očka in mamica. FOTO: Wikimedia Commons

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije