Novi virus premagal tudi Jamesa Bonda

Premiera z marca prestavljena na november. Poteza pomeni tudi zmanjšanje finanče izgube.
Fotografija: Daniel Craig kot James Bond bo svet reševal šele novembra.
Odpri galerijo
Daniel Craig kot James Bond bo svet reševal šele novembra.

Ljubitelji adrenalinskih pustolovščin, zabeljenih s seksi dekleti in skoraj prav tako seksi hitrimi avtomobil, na svoj račun ne boste prišli še vsaj dobrega pol leta.
Predvajanje so prestavili tudi zaradi zapiranja kinematografov na vse več koncih sveta. FOTO: Reuters
Predvajanje so prestavili tudi zaradi zapiranja kinematografov na vse več koncih sveta. FOTO: Reuters

Kajti čeprav naj bi se začel 25. film o Jamesu Bondu po svetovnih kinematografih vrteti s prihodnjim mesecem, takoj po predvideni svetovni premieri 31. marca v londonskem Royal Albert Hallu, se je zdaj izkazalo, da agent 007 sicer ima licenco za orožje, a ne tudi za novi koronavirus. Zaradi strahu pred širjenjem novega virusa so se ustvarjalci filma No Time To Die (Ni čas za smrt) po temeljitem premisleku in evalvaciji globalnega filmskega tržišča odločili premiero in sledeče projekcije prestaviti na november.
 

Zdravje ima prednost


Že pred dnevi sta se na filmske ustvarjalce s prošnjo po premiku predvajanja akcijske uspešnice obrnila ustanovitelja dveh najpopularnejših spletnih strani oboževalcev franšize o Jamesu Bondu, MI6 Confidential in The James Bond Dossier. "Dovolj je ena oseba, za katero niti ni nujno, da kaže simptome, da okuži del gledalcev," sta zapisala v odprtem pismo in dodala, da to verjetno ni reklama, ki bi si jo ljudje, ki stojijo za filmom, želeli. In čeprav v šovbiznisu velja, da je vsaka reklama, tudi če slaba, dobra, se pri filmskem studiu MGM in Universal pictures s tem očitno niso strinjali in predvajanje filma zamaknili na pozno jesen.


Za novi datum londonske premiere je zdaj obveljal 12. november, sledile pa ji bodo projekcije po svetu. V ZDA bo film, denimo, na sporedu od 25. novembra. In čeprav novega iz bondijade mnogi že mesece nestrpno pričakujeje, so agentovi oboževalci odločitev pozdravili odprtih rok. "Ko potegnemo črto, je to le film. Zdravje oz. dobrobit ljudi mora biti prednost. Na film smo čakali štiri leta, še nekaj dodatnih mesecev ne bo okrnilo pričakovanj in njegove kakovosti," so prepričani. Poleg tega so se zamikov verjetno nekoliko že navadili; po prvotnem načrtu bi moral biti film končan in v kinematografih že oktobra lani, a se je zapletlo in zamaknilo, ker je z režijskega stolčka sestopil Danny Boyle in je vajeti z danes na jutri prevzel Cary Joji Fukunaga.


Naj se je odločitev rodila iz dobrih namenov ali ne, najverjetneje je bila pravilna tudi iz finančnega vidika. Na Kitajskem so namreč že minuli mesece zaradi razmaha koronavirusa zaprli vse kinematografe in za april načrtovano prikazovanje Bonda odpovedali, zdaj pa vrata kinov zapirajo tudi drugod, začenši v Italiji in Južni Koreji. "S to potezo so gotovo hoteli tudi zmanjšati finančno tveganje. Le s Kitajsko, tudi če se drugod ne bi zaprl niti en kino, so namreč izgubili drugi največji trg na svetu," pojasnijo pri Screen International, reviji o filmski industriji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije