Nov film pisateljice Petdesetih odtenkov

Romanca očarala bralce, a kritike pustila hladne. E. L. James producentka, se bo scenarija lotil njen mož?
Fotografija: Tudi pri filmski adaptaciji zadnje romance bo imela prste vmes E. L. James. FOTO: guliver/cover images
Odpri galerijo
Tudi pri filmski adaptaciji zadnje romance bo imela prste vmes E. L. James. FOTO: guliver/cover images

Več kot milijardo je filmska adaptacija erotične trilogije Petdeset odtenkov, ki se je rodila v domišljiji britanske pisateljice E. L. James, prinesla v blagajne kinematografov in se zavihtela na šesto mesto najbolj dobičkonosnih R-rated filmov vseh časov. Vsekakor uspeh, ki bi si ga filmski studio Universal, ki stoji za erotično uspešnico, želel ponoviti, zaradi česar se je takoj, ko so se na trgu pojavile filmske pravice za pisateljičin najnovejši roman The mister, spustil v pravo dražbeno vojno.
Za filmske pravice za knjigo The mister se je bil krvoločen boj.
Za filmske pravice za knjigo The mister se je bil krvoločen boj.

Angleški aristokratski plejboj Maxim Trevelyan podeduje plemiški naslov in družinsko bogastvo, ko mu lahkotno življenje obrne na glavo nova gospodinja, dekle albanskega rosu Alessia Demachia, in mu spodnese tla pod nogami. A lepotica ima skrivnost – je na begu pred trgovci z belim blagom, pred katerimi jo je Maxim odločen zaščititi. To je zasnova pisateljičine najnovejše romance, ki je, ko je aprila lani prišla na knjižne police, takoj očarala srca bralcev.


Kajti čeprav ljubezenski zgodbi literarna kritiška srenja ni bila naklonjena, je roman devet tednov vztrajal na seznamu knjižnih uspešnic časopisa New York Times, zdaj pa se je zanj vnela vojna med filmskimi studii, ki v njej vidijo velikanski potencial. Iz nje je kot zmagovalec odkorakal studio Universal, ki bo – kot že pri trilogiji Petdeset odtenkov – spet združil moči s pisateljico, ta bo tudi tokrat nastopila v vlogi producentke.

Ekranizacija sodobne romance je še povsem na začetku, še vedno namreč ostaja odprto vprašanje, kdo bo vihtel režijsko taktirko in kdo se bo podpisal pod scenarij. A če se lahko naslonimo na erotično trilogijo, bo zgodbo Jamesove za filmske potrebe morda spet priredil njen mož Niall Leonard, ki mu gredo zasluge že za scenarij za žgečkljiva filma Petdeset odtenkov teme, drugega iz zbirke, ter sklepno zgodbo Petdeset odtenkov svobode.


Pri studiu morajo sprejeti tudi odločitev, ki lahko znatno vpliva na uspeh filma, namreč, komu zaupati glavni vlogi angleškega aristokrata in njegove ljubezni. Ta pomembna naloga je pri erotični uspešnici pripadla Dakoti Johnson kot nedolžni in nekoliko sanjavi Anastasii Steele, ki jo v primež ljubezni in grobih spolnih praks ujame Christian Grey v podobi Jamieja Dornana

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije