Nekaj ur pred smrtjo še pilila predstavo

Margot Kidder se je v zgodovino vpisala kot Lois Lane. Po duševnem zlomu je razbijala stigme o svoji bolezni.
Fotografija: Štirikrat se je prelevila v zvedavo novinarko Lois Lane. FOTO: Guliver
Odpri galerijo
Štirikrat se je prelevila v zvedavo novinarko Lois Lane. FOTO: Guliver

Vsem je dokazala, da se je tudi z dna mogoče spet povzpeti in celo polneje zaživeti. S ciljem in poslanstvom. Kajti ko je kanadska igralka Margot Kidder na očeh javnosti doživela popolni duševni zlom, po njenih besedah celo najbolj javen v zgodovini, je večina menila, da je z njeno kariero konec. A temnolaska se je pobrala, se prelevila v zagrizeno aktivistko v boju proti duševnim boleznim ter sestavila raztreščene koščke kariere. In delala še minuli konec tedna. Vse do nedelje zvečer, ko se je v 70. letu starosti zazibala v večni spanec. Vzrok smrti še ni znan.

Od 60. let prejšnjega stoletja si je poskušala ustvariti ime s televizijskimi vlogami, a zanjo dolgo nihče ni slišal. Nato je 1978., tako rekoč čez noč, postala zvezda. Igrala je vlogo privlačne novinarke Lois Lane, ob kateri je srce hitreje bilo jeklenemu Supermanu.
Christopherja Reeva in Richarda Pryorja naj bi zadelo prekletstvo Supermana. FOTO: Guliver
Christopherja Reeva in Richarda Pryorja naj bi zadelo prekletstvo Supermana. FOTO: Guliver


Očitno je bila rojena za to vlogo, saj se je v svoj kultni lik prelevila še trikrat, vselej ob boku postavnega Christopherja Reeva. Svojo prepoznavnost je še dodatno utrdila z grozljivko The Amityville Horror. Če so bila 80. leta v znamenju Kidderjeve, je 1996. strmoglavila v temno brezno: bipolarna motnja, s katero je živela, čeprav zanjo ni vedel nihče, ji je pokazala zobe.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije