Kobejevi spominki na dražbi

Julien's Auctions pripravlja dražbo iz sveta športa. Košarkarjeve superge bi lahko iztržile 18.000 evrov.
Fotografija:
Odpri galerijo

Konec aprila bodo na dražbi številni spominki legendarnega košarkarja Kobeja Bryanta, ki je pred mesecem umrl v strašljivi helikopterski nesreči skupaj s svojo hčerko in preostalimi potniki. Kot so sporočili iz Julien's Auctions, bodo na prodaj dresi, podpisane superge in košarkarske žoge ter celo odtisi zvezdnikovih rok izpred hollywoodske kinodvorane Grauman’s Chinese Theater.

Pa še olimpijske kolajne, naznanjajo organizatorji, ki pričakujejo lep odziv javnosti in premožnih zbirateljev spominkov iz sveta športa. Kot so pojasnili, so dražbo z naslovom športne legende, na kateri bodo prodajali najrazličnejše osebne predmete, rekvizite in oblačila drugih zvezdnikov, pripravljali že dolgo, pred dnevi pa so sklenili vključiti še nekaj spominkov od nedavnega pokojnega Bryanta, predvsem zato, da bi zajezili nebrzdano prodajo njegovih spominkov vprašljivega izvora in vrednosti prek različnih spletnih portalov ter preprečili širjenje ponaredkov.

»Kobejeve iskrene oboževalce vabimo, da si razpoložljive predmete ogledajo v naši galeriji na Beverly Hillsu 27. aprila, tri dni pozneje bodo na prodaj. V veliko čast nam je, da se bomo lahko s tem dogodkom poklonili temu košarkarskemu velikanu, ki je navdihoval ves svet,« so povedali predstavniki dražbene hiše, ki bo med drugim ponudila dres Lakersov s številko 8, ki ga je leta 2000 nosil med finalom lige NBA in ga ocenjujejo celo na 18.000 evrov, in poznejši dres s številko 24 ter podpisani par Adidasovih superg.


Na prodaj bodo tudi nekatera njegova odličja, denimo olimpijska srebrna kolajna z iger leta 1984 v Los Angelesu, skupno pa bo na športni dražbi več kot 300 spominkov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije