TEŽAVE ZVEZDNIKA

Dekle je v postelji zalotil z drugim: »Kot bi čutil na vodi, da je nekaj narobe«

Johna Stamosa je v otroštvu zlorabljala varuška. Ta črni spomin je potlačil tako globoko v podzavest, da je komaj nedavno privrel na plan.
Fotografija: Zaradi vloge Jessieja so se ženske zaljubile v Johna Stamosa. FOTO: Press release
Odpri galerijo
Zaradi vloge Jessieja so se ženske zaljubile v Johna Stamosa. FOTO: Press release

V 80. letih so dekliška srca zaljubljeno drhtela ob pogledu na privlačnega strica Jessieja iz priljubljene družinske humoristične nanizanke Polna hiša. Zaradi simpatičnega lika je postal ​John Stamos ljubljenec ženskih in dekliških src, prijel se ga je tudi sloves hollywoodskega plejboja.

»Moral sem ohranjati podobo vedno veselega zapeljivca, pri katerem si ženske podajajo kljuko njegove spalnice,« je zapisal v svojih spominih If You Would Have Told Me, ki so včeraj prišli iz tiskarne. A to je bila zgolj skrbno dodelana javna podoba, ki z njegovim resničnim jazom ni imela kaj dosti skupnega. V resnici so mu ženske večkrat hudo ranile srce ter izdale njegovo zaupanje, začenši v njegovih zgodnjih letih z najhujšim izdajstvom.

Spolno nadlegovanje

Ko je bil komaj deset-, morda enajstletni fant, ga je namreč spolno nadlegovala varuška. A je ta črni spomin potlačil tako globoko v podzavest, da je komaj nedavno privrel na plan. »Začeti sem moral pisati knjigo, da sem doumel, kako narobe je bilo to, kar je počela. Zdelo se mi sicer je, da se nečesa morda malce spominjam, a je bilo to globoko zakopano.«

Otroci in njihova nedolžnost so nedotakljivi! V to trdno verjame Stamos, ki je že dve desetletji obraz in glasen zagovornik neprofitne organizacije ChildHelp, ki se bori proti zlorabi otrok in otroškim žrtvam zagotavlja pomoč. Ko je pred nekaj leti za dobrodelni dogodek organizacije pisal govor, ga je prvič zadelo, na površje so pokukali drobci zakopanih spominov lastne zlorabe.

A se je tedaj odločil, da svoje zgodbe še ne bo razkril javnosti, »pozornosti nisem želel preusmeriti nase in na svojo zgodbo, ta večer je bil posvečen drugim otrokom,« je dejal zvezdnik, ki pa se je tedaj odločil, da bo s svojimi spomini na otroško zlorabo razčistil v avtobiografiji. V njej je črno na belem zapisal, da v času, ko ga je spolno zlorabljala varuška, o tem nikomur ni črhnil niti besedice. »Preprosto sem se delal mrtvega, upajoč, da bo nehala. Ni bilo nasilno, a vedel sem, da ni v redu.«

Dve ženski sta mu uničili zaupanje

Zaupanje v odrasle in v ženske mu je prva uničila predatorska varuška, v drugo pa svetlolasa Playboyeva zajčica Teri Copley, s katero se je videval v letih 1984 in 1985 in za katero je bil prepričan, da je tista, s katero bo preživel svoje življenje. »Bila je vse, kar sem iskal v ženski. Iz prejšnjega razmerja je imela hčerko, sam pa sem se zaljubil v idejo, da bi bil nekomu očim. Bil sem povsem omrežen, pijan od ljubezni,« piše Stamos, ki pa je počasi začel dobivati občutek, da njegovo idealno razmerje morda ni idealno.

Šele v avtobiografiji je razkril, da je žrtev otroške spolne zlorabe. FOTO: Press
Šele v avtobiografiji je razkril, da je žrtev otroške spolne zlorabe. FOTO: Press

Teri se je začela oddaljevati od njega, ignorirati je začela njegove telefonske klice, zato je sklenil, da se nariše pri njej doma in osebno razčistita. Toda čeprav si je tedaj v mislih verjetno narisal tisoč in en scenarij, kako se zna njuno srečanje odviti, ni pričakoval, da bo zakorakal v svojo najhujšo nočno moro – Teri je namreč zalotil v postelji z drugim.

Neznani črn športni avto

Prvi signal, da je nekaj čudno, je bil pred njeno hišo parkiran neznani črn športni avto. »Kot bi čutil na vodi, da je nekaj narobe, me je stisnilo v želodcu.« A je vseeno krenil proti hiši, vrata so bila delno priprta.

»In tam sem jo zagledal. Golo v postelji, rjuha ji je le delno zakrivala zadnjico. Ob njej pa lastnik športnega avtomobila z noro izklesanimi trebušnimi mišicami. Bil sem sredi svoje nočne more. Solze sem komaj zadrževal. Čas se je skoraj ustavil. Nisem mogel dihati. Ko pa mi je po obrazu spolzelo prvih nekaj solza, me je to predramilo iz transa. V meni je zavrela jeza, mislil sem, da me bo od besa razneslo!«

Raje je stekel stran

A čeprav ga v tistem trenutku ni nič bolj mikalo kot to, da bi Terijinega ljubimca za lase zvlekel iz postelje in ga pretepel in zbrcal, je raje stekel stran, kot bi mu gorelo pod nogami. »Tekel sem kot veter, solze so mi lile po licih, nisem hotel, da me kdo vidi.«

Z očmi in mislimi, zamegljenimi od besa in srčne bolečine, ni vedel, koga je zagledal ob izdajalski ljubici. Šele ko se je vozil domov, ga je zadelo. »Moj tekmec je bil Tony Danza

Preteči je moralo precej časa, da je izdajo prebolel. A Teri zdaj, ko gleda nazaj, vsega pač ne more zameriti. »Ni bilo prav, da me je varala. A, roko na srce, tedaj sem bil še precej nezrel. Nisem bil še moški, da sem to postal, sem potreboval še precej časa.« Precej drugače pa se vsega spominja Copleyjeva, ki trdi, da se ji sanjalo ni, kaj je John tedaj počel pri njej doma, saj da nista bila več par.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije