BIOGRAFSKI FILM

Od Bridget Jones do Judy Garland

Objavljeno 12. julij 2019 14.41 | Posodobljeno 12. julij 2019 14.43 | Piše: E. B.

Igralsko legendo bo upodobila oskarjevka Renee Zellweger. Film se osredotoča na njeno zadnje zvezdniško obdobje.

Oskarjevka bo v biografskem filmu tudi pela.
Da je Renee Zellweger resnično vsestranska igralka, je jasno več kot desetletje, svojo nadarjenost pa bo zvezdnica, ki zadnja leta izjemno preudarno izbira vloge in se takoj po premieri potuhne v svojo zasebnost, potrdila z morda največjim kariernim izzivom doslej: upodobila bo ikonično Judy Garland, še več, Zellwegerjeva bo tudi pela in plesala!
image
Film o Judy Garland prihaja na velika platna oktobra.

Biografski film Judy se osredotoča na zadnje obdobje velike hollywoodske in glasbene zvezde, ki je doživljala vzpone in padce tako v zasebnem kot profesionalnem življenju. Predvsem leto 1968 je bilo za Garlandovo izjemno burno in pestro, saj se je komajda še držala nad vodo po sporu z menedžerjem, zabredla je v finančne težave, obenem pa se spogledovala z bodočim in zadnjim možem Mickeyjem Deansom, že leto pozneje pa je umrla zaradi prevelikega odmerka uspavalnih tablet, stara komaj 47 let.
 

Popolna preobrazba


Režijo filma, ki bo premiero doživel oktobra letos, je prevzel britanski gledališki režiser Ruper Goold, scenarij je spisal Tom Edge, ob Zellwegerjevi pa nastopajo še Jessie Buckley, Rufus Sewell in Michael Gambon. Glavna zvezdnica si je za film lase postrigla na kratko in jih prebarvala v rjavo, a preobrazbe so za oskarjevko mala malica, samo spomnimo na njena neznanska nihanja teže med snemanji filmov o zmedeni Bridget Jones!
47
let je bila stara Judy Garland, ko je umrla.


Judy Garland se je rodila v svet zabavništva, saj so njeni starši uprizarjali varietejske predstave, v katerih je kot najmlajša od treh hčera nastopila že pri dveh letih. Pri rosnih trinajstih je podpisala pogodbo svojega življenja in kariere z družbo MGM, ki ji je pozneje namenila tudi prelomno vlogo v Čarovniku iz Oza, v katerem je zapela legendarno ter z oskarjem nagrajeno balado Over the Rainbow. Garlandova, nizkorasla in bolj prikupna kakor privlačna, kot so jo opisovali, je kot Dorothy pridobila potrebno samozavest, ki so ji jo teptale igralske tekmice in opevane lepotice, kot so bile Ava Gardner, Lana Turner in Elizabeth Taylor, vloga pa ji je prinesla tudi edinega oskarja.
Zellwegerjeva je v filmu Judy doživela še eno popolno preobrazbo.


Garlandova, ki se je petkrat poročila in rodila tri otroke, tudi zvezdnico Lizo Minnelli in igralko Lorno Luft, se je po številnih sporih in stiskah poslovila od MGM in se osredotočila na glasbeno kariero, kar ji je prineslo tudi grammyje in številna druga priznanja, med poznejšimi filmskimi nastopi pa velja omeniti še nastop v drugi izvedbi muzikala Zvezda je rojena, v katerem je združila moči s takratnim možem ​Sydneyjem Luftom
Deli s prijatelji