PLAČALA ZA MOLK

FOTO: Spolno zlorabljena sama zajahala mladoletnega

Asia Argento je Harveyja Weinsteina obtožila nadlegovanja, a 20 let mlajšemu naj bi plačala za molk, da ga je posilila.
Fotografija: Asia je postala ena najbolj glasnih aktivistk gibanja proti spolni zlorabi v Hollywoodu. FOTO: Guliver/getty images
Odpri galerijo
Asia je postala ena najbolj glasnih aktivistk gibanja proti spolni zlorabi v Hollywoodu. FOTO: Guliver/getty images

Je ena izmed prvih žensk, ki so lani dvignile glas proti spolnim zlorabam v filmski meki. Asia Argento je tedaj pozabila na strah in sram, s katerima je živela toliko let, ter s prstom pokazala na zdaj padlega filmskega veljaka in spolnega nadlegovalca Harveyja Weinsteina. Povedala je svojo zgodbo izpred 20 let, ko se ji je vplivni Weinstein vsilil, ter kako je po posilstvu ostala tiho in z njim kljub notranjemu gnevu ostajala v intimnih stikih iz sramu in strahu pred uničenjem njene vzhajajoče kariere.

»Ko ga vidim, se počutim neumno in šibko. Tudi po posilstvu je zmagal,« je priznala lani. A zamolčala, da je skoraj ob istem času sklenila zunajsodno poravnavo z 20 let mlajšim Jimmyjem Bennettom, ki naj bi ga pred petimi leti sama spolno napadla in izkoristila.

Človek naj bi najprej pometel pred svojim pragom, česar pa Argentova ni storila. A je umazanija zdaj vseeno prišla na dan ter jo iz žrtve spolnega napada spremenila v spolno plenilko. Bennettu, ki ga je, starega komaj 17 let, prisilila v seks ter bi bil komaj leto pozneje dovolj star, da bi po zakonu sploh lahko privolil v spolnost, naj bi za molk izplačala 380 tisočakov. Precej manj od 3,5 milijona, kolikor jih je zaradi napada in travm, ki so uničujoče vplivale tudi na njegovo igralsko kariero, sprva zahteval Bennettov odvetnik. Zahtevek je utemeljil s številkami, češ da so njegovemu varovancu v petih letih pred napadom filmi na bančni račun prinesli 2,7 milijona, torej v povprečju dobrega pol milijona na leto, medtem ko je njegov prihodek po napadu padel na zgolj približno 60 tisočakov na leto. 

Asia in Jimmy sta se spoznala pred 14 leti, ko sta igrala mamo in sina. FOTO: Guliver/getty images
Asia in Jimmy sta se spoznala pred 14 leti, ko sta igrala mamo in sina. FOTO: Guliver/getty images

Najsrečnejši dan

Argentova in Bennett sta se spoznala leta 2004, ko je bil tedaj sedemletni Bennett otroška igralska zvezda. Moči sta združila v filmu The Heart Is Deceitful Above All Things, ko sta igrala mamo in sina. In očitno se je med njima spletla vez, zaradi katere sta se tudi po koncu snemanja občasno srečevala, temnolaska pa je na družabnih omrežjih Jimmyja pogosto ljubkovalno naslavljala kot svojega sinka. Čeprav so se v njej zbudila tudi nič kaj materinska čustva, ki jim je dala prosto pot 9. maja 2013.

Je v resnici volkulja v ovčji preobleki? FOTO: Guliver/getty images
Je v resnici volkulja v ovčji preobleki? FOTO: Guliver/getty images

Jimmy je prišel k Asii v hotel na še eno prijateljsko druženje, in to v spremstvu družinskega člana, a je igralka njegovo spremljevalko kaj hitro odslovila, da bi z Jimmyjem lahko preživela nekaj časa sama. Tako je še nepolnoletnemu mladeniču ponudila alkohol, mu pokazala ljubezenska pisma in ga začela poljubljati. Nato naj bi ga – tako trdi Bennett – porinila na posteljo, ga začela oralno zadovoljevati, za konec pa je še splezala nanj in ga posilila. Bennett je k svoji zgodbi priložil še tri fotografije, na njih pa italijanska lepotica in on, oba napol gola in na postelji.

Travme so škodovale Jimmyju in njegovi igralski karieri. FOTO: Instagram
Travme so škodovale Jimmyju in njegovi igralski karieri. FOTO: Instagram

Zmeden, ponižan, poln gnusa. Tako je Bennett opisal svoja občutja, ko se je iz hotela vračal domov. Nasprotno pa je Asia le malo po vročem srečanju z mladeničem čivknila, da je za njo »najbolj srečen dan vnovičnega srečanja z Jimmyjem« ter da bo »Jimmy vsekakor njen soigralec pri naslednjem filmskem projektu«.

Oktobra lani je Asia spregovorila proti Weinsteinu. Le mesec pozneje pa je od Bennettovega odvetnika dobila sporočilo o preteči tožbi zaradi spolnega napada. No, sporočilo je dobil odvetnik Anthonyja Bourdaina, njenega tedanjega partnerja, ki je zastopal tudi njo. In očitno se mu je uspelo sporazumeti, še preden bi prišla do sodne dvorane.

Tole fotko je objavila na dan, ko naj bi Jimmyja spolno napadla. FOTO: Instagram
Tole fotko je objavila na dan, ko naj bi Jimmyja spolno napadla. FOTO: Instagram

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije