DUET

Hrvat Marino navdušil s slovenščino

Splitska skupina je lani posnela duet z Natalijo Verboten.
Fotografija: Natalija je bila nad sodelovanjem s skupino Best navdušena. FOTO: arhiv izvajalke
Odpri galerijo
Natalija je bila nad sodelovanjem s skupino Best navdušena. FOTO: arhiv izvajalke

Ena najbolj priljubljenih hrvaških skupin, ki jo imajo radi tudi slovenski poslušalci, se je lani z veseljem odzvala povabilu Natalije Verboten, da posnamejo duet. Nastala je skladba Čaša vina, ki jo je skupina Best posnela v slovenščini. Pevec skupine Marino je s svojim petjem ter izgovorjavo navdušil najprej Verbotnovo in ekipo v studiu, nato pa še poslušalce.

»Best so krasna zasedba. Takoj smo se ujeli, da pa so bili pripravljeni zapeti v mojem maternem jeziku, me je prepričalo v trenutku. Tudi pesem sama. Glasba res ne pozna meja. To je dokazal Marino, ki je besedilo v slovenščini odpel, kot da je rojen v Sloveniji. Seveda je naprej imel malo treme, saj je bilo zanj peti v slovenščini izziv, drži, a je dobil toliko pohval z vseh strani že v studiu, da se je hitro sprostil, pel le s srcem, brez strahu in treme,« pravi Natalija. Marino je priznal, da slovenski jezik dobro razume. »Poslušati druge je eno, govoriti sam pa nekaj povsem drugega,« pravi. Zanj je bila najtežja dvojina, ki slovi ne le kot posebnost slovenščine, ampak tudi trd jezikovni oreh za večino tujcev. Čeprav prej v življenju nikoli ni govoril slovensko, njegovi odlični izgovorjavi utegnejo botrovati tudi Marinove korenine. Njegov praded naj bi bil namreč Slovenec, vendar Marino, ki je Dalmatinec, tega ne ve zagotovo.


»Moj priimek Jakobič je menda slovenski. Moj dedek je bil posvojen, tako da njegove korenine niso povsem jasne. Obstaja pa seveda možnost ali morda celo verjetnost, da po njegovi strani korenine res segajo tudi k vam,« pove za konec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije