Člani ansambla jokali na snemanju

Dobrih šest let so na sceni fantje Ansambla Pik iz Šentjurja pri Celju. V letošnje leto s polko S klarinetom.
Fotografija: Razposajeni fantje imajo radi družbo.
FOTO: Arhiv Pik
Odpri galerijo
Razposajeni fantje imajo radi družbo. FOTO: Arhiv Pik

V ansamblu pojejo in igrajo vodja in kitarist Jan Čater, klarinetist Žan Trupej, bas kitarist in baritonist Matej Frece ter harmonikar Žan Vodeb. Pred dvema letoma so izdali svoj prvi album izbranih polk in valčkov z naslovom Vsak je svoje sreče kovač, za katerega so viže prispevali Matjaž Vodišek, ki je tudi njihov mentor, Igor Pirkovič, Damjan Pasarič, Žan Trupej, Vera Šolinc, Jan Čater in Marica Čater. Ob večglasnem petju zvenijo zelo posebno prav zaradi veselega klarineta, katerega zven se odlično poda k diatonični harmoniki.

Dobre zamisli se porodijo tudi v vinski kleti.
Dobre zamisli se porodijo tudi v vinski kleti.

Pod najnovejšo polko z naslovom S klarinetom v klet se je kot avtor melodije podpisal vodja Jan Čater, besedilo je prispeval Matej Trstenjak, za aranžma pa so poskrbeli kar vsi fantje, skupaj z Matjažem Vodiškom. Videospot za polko so se Šentjurčani odpravili snemat v idilično Prlekijo, ki slovi po naravnih znamenitostih, kulinaričnih dobrotah in seveda dobri vinski kapljici.
 

Lani zamisel, letos uresničitev


»Tam je doma tudi izkušeni tekstopisec Matej Trstenjak, avtor besedila, ki je idejni vodja tega projekta. Ideja zanjo se je porodila na lanskem festivalu Števerjan, kjer smo se z Matejem družili ves vikend in spletli prijateljske vezi,« nam razkrije Jan Čater. Kmalu po festivalu je bilo besedilo napisano, prav tako tudi melodija. Zaradi obilice nastopov v lanskem letu so se snemanja lotili šele na začetku letošnjega leta in polko posneli pri Bojanu Lugariču v studiu Lugoton. Za scenarij in montažo videospota je poskrbela produkcija pod taktirko Andreja Pratnemerja, s katerim so se pikovci prav tako zelo dobro ujeli.


»Na snemanju je bilo zelo zabavno, nekaj prizorov nas je nasmejalo do solz,« pravi Jan Čater. »V kleti klarinet najlepši zven ima, ko vinček govori, je lepše kot doma. Ko poje klarinet, pozabi se gorje, ob dobri glasbi pa poskoči še srce …« je refren polke, ki seveda opeva njihovega klarinetista Žana Trupeja. Pikovci pa upajo, da bodo z njo razvedrili srca vseh, ki so v teh dneh doma in jim morda ni najbolj prijetno. A brez skrbi, pravijo pikovci, prišel bo čas, ko se bomo spet lahko družili. V vinski kleti, pa tudi povsod drugje. Ta čas pa bodo fantje z mentorjem Matjažem izkoristili, da bo nastala še kakšna nova pesem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije