OGLAS

Veseli Ribničan bo zakrožil po vsem svetu

V reklami za gorsko kolesarjenje, ki so jo posneli tujci, so se povsem po naključju znašli Špadni fantje.
Fotografija: Na Nanos so prišli posnet videospot.
Odpri galerijo
Na Nanos so prišli posnet videospot.

Špadni fantje, ki prihajajo iz Vipavske doline, ime ansambla pa izhaja iz dobro znane primorske igre s kartami briškole, čeprav špadni fant na Primorskem pomeni tudi, da gre za urejenega, poštirkanega fanta, so se nedavno odpravili na Nanos snemat videospot za skladbo Čeprav se razhajava, s katero so lani postali absolutni zmagovalci festivala v Števerjanu.

Na Nanos so prišli posnet videospot.
Na Nanos so prišli posnet videospot.

Tam pa so se po naključju znašli v središču snemanja reklamnega filmčka z naslovom Going Places – Slovenia: Mountains to Sea v produkciji tujih gorskih kolesarjev. Film so ustvarjalci namreč snemali tudi na različnih koncih naše lepe deželice, in sicer iz perspektive gorskega kolesarjenja. In se znašli na Nanosu. Tako rekoč sočasno z njimi.

S snemalci so se hitro ujeli, nato pa so si tujci zaželeli slišati kakšno tipično slovensko polko. Nič lažjega, in urezali so eno najbolj priljubljenih in znanih polk z naslovom Veseli Ribničan. To je bilo producentom tako všeč, da lahko zdaj delček Veselega Ribničana v reklamnem spotu za gorsko kolesarjenje slišijo gledalci po vsem svetu.

In ne dvomimo, da se marsikaterega od njih ne bodo dotaknile samo lepote Slovenije, ampak tudi naše vesele domače viže. Sicer pa se Špadni fantje že pripravljajo na nastop v oddaji Slovenski pozdrav, kjer se bodo s polko Srečen človek potegovali za uvrstitev v finale festivala Slovenska polka in valček. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas