POGREŠA HČER

Velika noč bo šla v zgodovino

Citrarka Tanja Zajc Zupan si bo letošnje praznike, kot pravi, zapomnila za vedno. Pogreša hčer Ano, ki se je že odselila od doma, a je hkrati prišla sinova punca Lidija.
Fotografija: Citrarka Tanja Zajc Zupan je vesela, da je njen sin našel prijetno in simpatično dekle Lidijo, s katero imata v tem času več časa za pogovor in spoznavanje. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Citrarka Tanja Zajc Zupan je vesela, da je njen sin našel prijetno in simpatično dekle Lidijo, s katero imata v tem času več časa za pogovor in spoznavanje. FOTO: Osebni Arhiv

Domžalčanka Tanja Zajc Zupan, ena od naših najbolj znanih citrark, je te dni že pripravila pisane pirhe, saj je časa pred veliko nočjo toliko, kot ga ni bilo še nikoli, običajno so se nastopi v tem obdobju vrstili drug za drugim. Letos pa je koronavirus vse postavil na glavo in tudi glasbenike prisilil, da so odložili svoje inštrumente. »Sem pa po eni strani vesela, da to obdobje karantene z nami v skupnem gospodinjstvu prvič preživlja Lidija, dekle mojega sina. Tako nam čas hitreje mineva, več časa imamo za pogovor in medsebojno spoznavanje. Z Lidijo pa sva se že lotili ustvarjanja pirhov, pripravili sva tudi velikonočni pogrinjek. Vam povem, neprecenljivo,« pravi naša citrarka Tanja, ki se je še februarja z violinistko Hermino Matjašič in hčerko Ano mudila v Kanadi, kamor jih je povabila veleposlanica Republike Slovenije v Ottawi.


»Ravno hčerko Ano, ki se je s fantom Primožem odselila na svoje in bo letos prvič preživela praznike v lastnem gospodinjstvu, zelo pogrešam. Sicer se pogosto slišimo, a vseeno, objem je nekaj čisto drugega,« pravi Tanja, ki si bo letošnje velikonočne praznike zapomnila za vedno. Kot razmišlja, človeštvo zaradi koronavirusa doživlja nekakšno pokoro, po drugi strani pa se občutita spoštovanje drug drugega in solidarnost. »Več premišljujem o tem, kdo sem, kako živim, kam grem, kakšne so moje vrednote in kako lahko postanem boljši človek. Prepričana sem, da bo po tej izkušnji marsikdo postal boljši človek. Svet je zelo krivičen in upam, da bomo ta čas vsi izkoristili za to, da postanemo boljši, bolj povezani, solidarni, družbeno odgovorni, manj materialistični, boljši starši svojim otrokom itd. Navsezadnje je velika noč praznik upanja in zmage,« sklene razmišljanje naša citrarka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije