KAZEN

Policisti so citrarki Tanji pokvarili večer

Globa zaradi prehitre vožnje. Burna debata o kazni.
Fotografija: Tanja Zajc Zupan. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Tanja Zajc Zupan. FOTO: osebni arhiv

»Plačati moram 125 evrov kazni, dobila pa sem tudi tri kazenske točke. Sprašujem se, kakšen je bil namen policistov, ki so me eno od minulih sobot ustavili ob 23.50 med Domžalami in Kamnikom, ker sem prehitro peljala, in to 69 kilometrov na uro, omejitev pa je bila 50. Merili so me od Toyota servisa v Domžalah do Elektro Verbiča, kjer so me pred Paparottijem ustavili na zasebnem dvorišču. Ne levo ne desno nobenih hiš, nikogar nisem ogrožala, ni bilo nobenega prometa. Seveda prevzemam odgovornost za prehitro vožnjo. Ampak se hkrati sprašujem, kakšen je bil namen, poduk,« je svojo izkušnjo delila na družabnem omrežju naša najboljša citrarka Tanja Zajc Zupan.

Četudi se zaveda, da je kršila predpise, je prepričana, da bi možje v modrem, ki so jo ustavili skoraj opolnoči, tako rekoč sredi polja, kjer ni nikogar ogrožala, lahko bili malo bolj tolerantni. »Človek upravičeno dobi občutek, da gre le za nabiranje denarja in izkazovanje moči ter znašanje nad občani.

Zanimivo je, da policisti nikoli nimajo radarja pred radomeljsko šolo ali pred vrtcem v času, ko so na cesti otroci, pa v naseljih od Domžal do Šmarce, ki je za ene poligon,« se huduje Zajc Zupanova, ki so ji policisti pokvarili večer, sicer poln emocij in lepih občutkov. Vračala se je namreč s koncerta s klapo Volosko v Novi Gorici.

Po njenem zapisu se je razvnela burna debata o smiselnosti kaznovanja, predvsem na tistih točkah, kjer ponoči res nikogar resno ne ogrožamo. Številni so se strinjali, da imamo za določene prekrške previsoke kazni, spet po drugi strani pa, da predpisi in zakoni pač veljajo 24 ur na dan in je torej čisto vseeno, če se prehitro peljemo sredi dneva ali ponoči, ko ni nobenega prometa. Mnogi so se pridušali tudi, da tistih, ki veliko bolj ogrožajo varnost, policisti tako ali tako ne dobijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije