SPLETNA SERIJA

Magnat Zuckerberg financiral slovenske akrobate

Spletna serija s slovenskimi Dunking Devils. Skok čez parno lokomotivo.
Fotografija: Akcija 1. FOTO: D. D.
Odpri galerijo
Akcija 1. FOTO: D. D.

Slovenski akrobati Dunking Devils so posneli 10-delno spletno serijo za zagon Facebookove platforme Facebook Watch, ki bo konkurirala spletnim televizijskim ponudnikom, kot so Netflix, Youtube in Amazon Prime. Mark Zuckerberg (ustanovitelj družabnega omrežja facebook, katerega letni prihodki znašajo okoli 50 milijard ameriških dolarjev), je namreč financiral produkcijo ožjega izbora oddaj, ki bodo obogatile začetno ponudbo vsebin. Med prvimi ustvarjalci je izbral tudi člane Dunking Devils in F&B Acrobatics in skupaj s spletnim kanalom People Are Awesome so ustvarili serijo Fly Guys. Nedavno je bila 2. epizoda, ki je bila posneta v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, nared. V njej Dunking Devils izvedejo vratolomen kaskaderski podvig čez parno lokomotivo.
»Po treh letih garanja nam je končno uspelo! Dobiti investitorja, kot je Mark Zuckerberg, in pripeljati filmsko ekipo iz Hollywooda v našo deželo na sončni strani Alp je res uspeh, o katerem smo sanjali,« pravi Domen Rozman, idejni vodja skupine Dunking Devils.
»Pred skokom sem po žilah čutil adrenalin, srce mi je razbijalo in v zadnjem nihaju me je ekipa močno pognala v zrak. Čas se je za trenutek ustavil … Videl sem le modro nebo in srčno upal na to, da imam dovolj višine. Ko sem videl lokomotivo 3 metre pod seboj, se mi je kar nasmejalo. Vedel sem, da mi je skok uspel! Ponosen sem, da sem ravno jaz lahko izvedel ta zgodovinski skok. Brez podpore odlične ekipe pa mi zagotovo ne bi uspelo,« pa pove Gašper Novak, profesionalni akrobat pri Dunking Devils. Dodaja, da je bil ta skok najbolj nevaren trik, ki ga je izvedel v karieri, v primeru prehitrega odriva bi namreč priletel naravnost v bok premikajoče se lokomotive, v primeru prepoznega odriva pa bi lahko padel na lokomotivo ali celo med vagone. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije