LEPOTA

Lepotni izbor: barve Slovenije bo zastopala temnopolta lepotica

Za najlepšo so okronali netipično Ptujčanko – temnopolto Emmo iz Dominikanske republike.
Fotografija: V Sloveniji živi pet let.
Odpri galerijo
V Sloveniji živi pet let.

Decembra naše države na izboru World Top Model na Kitajskem ne bo zastopala lepotica slovenskih korenin, temveč temnopolta 19-letna mladenka Emma Peralta s Ptuja. Netipična Ptujčanka je minuli konec tedna zmagala na izboru World Top Model Slovenia, ki je potekal več kot pet mesecev, za ta prestižni naslov pa se je letos potegovalo devet superfinalistk, poleg Emme še Hana Zagorc, Ana Sučević, Maja Hočevar, Lana Rupar, Kristina Požun, Ana Ćiković, Gentiana Barbatovci in Andreja Sitar.
V Sloveniji živi pet let.
V Sloveniji živi pet let.

Žirija, ki je bila sestavljena iz več kot 50 glasovalcev iz sveta mode, glasbe in šovbiznisa iz osmih držav, ZDA, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Anglije in Slovenije, je Emmi dodelilo daleč največ glasov. »Žirija je ocenjevala več kategorij, mere tekmovalk, poziranje pred fotografskim objektivom, hojo in obrate na modni pisti ter naravni čut za modeling,« nam je zaupala lastnica licence World Top Model Slovenia in voditeljica Kaly Kolonič. Emma je ob zmagi povedala, da je presrečna, saj si je že od mladih nog želela delati v svetu modelinga. »Uresničile so se mi sanje iz otroštva.

Že od nekdaj sem rada pozirala, modeling in moda pa me neizmerno privlačita,« je evforična mladenka, ki si kljub številnim grdim in žaljivim komentarjem, češ da Slovenije ne more zastopati temnopolta ženska, želi, da bi bila Slovenija, ki je že pet let njen novi dom, ponosna nanjo. Koloničeva ob tem dodaja, da ima Emma karizmo, je pozitivna, nasmejana, komunikativna in pripravljena garati za uspeh v svetu modelinga, kar v tem poslu veliko šteje. »Vidi se, da si v tem poslu želi uspeti, kar se odraža predvsem, ko dela pred fotografskim objektivom in kamero.

Po petih letih, odkar je prišla iz Dominikanske republike v Slovenijo, govori lepo in tekoče naš jezik, kar mi veliko pove o človeku in njegovih prizadevanjih. Ceni našo državo. Na svetovnem izboru ji želim vso srečo in vem, da je pred njo resnično lepa in nepozabna izkušnja!«
Temnopolta lepotica prihaja iz Dominikanske republike. Foto: Luka Rebol
Temnopolta lepotica prihaja iz Dominikanske republike. Foto: Luka Rebol

Sicer pa je Emma v ponedeljek že odpotovala na enotedenske priprave na Korčulo, kjer ji bo lastnik svetovne licence Fiore Tondi podelil častno lento, s katero bo zastopala našo državo. Na Korčuli so se ji pridružile še zmagovalke preostalih držav balkanske regije, med drugim se bo srečala s hrvaškima zvezdnikoma Davorjem Radolfijem in Jaquesom Houdekom

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije