LUKSUZNO
FOTO: Zvezdniki poizkusili soško postrv, navijačem podpisi in stiski
Hitova gostoljubnost je prepričala mednarodne zvezdnike nogometa.
Odpri galerijo
Že v petek zvečer se je Nova Gorica odela v povsem zvezdniške barve. V Hitovem igralniško-zabaviščnem centru so se namreč začeli zbirati nogometni zvezdniki, ki so z udeležbo prispevali k uresničitvi mednarodne dobrodelne nogometne tekme Bilje 2018. Med prvimi so v Perlo prispeli Frank de Boer, Andre Villas Boas, Robert Keane in Luis Figo. Slavne nogometaše so v hotelu Perla namestili v 'superior' apartmaje, nekateri so si privoščili tudi masažo v centru Spa Perla.
Za to priložnost so se dobro pripravili tudi Hitovi gostinci, in sicer so v kuhinji restavracije Calypso vihteli kuhalnice kuharji pod vodstvom vodje kuhinje restavracije Calypso Daliborja Janačkovića.
Na družabni pogostitvi v Perlini restavraciji Calypso se je zbralo več kot ducat mednarodnih zvezdnikov nogometa, med drugimi Dejan Stanković, Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Nuno Gomes, Gaizka Mendieta, Paulo Ferreira, Figo, Keane itd. Zbrane pa sta nagovorila predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik družbe Hit Janez Mlakar.
Prehrana nogometašev naj bi pred tekmo obsegala več ogljikovih hidratov, beljakovin in mineralov, zvezdniki pa niso imeli posebnih zahtev oziroma omejitev pri prehrani. Zato so imeli Hitovi kuharji proste roke. Šef Janačković se je zvezdnikom na pogostitvi pred tekmo odločil ponuditi nekaj lokalnih kulinaričnih presenečenj v obliki kreativnih prigrizkov in toplih jedi.
Košček dimljene soške postrvi je pospremila tudi njena različica v namazu, v kombinaciji z orehovim krokantom in kaviarjem postrvi. Iz Soške doline v Vipavsko dolino je goste popeljala zanimiva reinterpretacija tlačenke iz svinjskega mesa, z rdečo čebulo, bučnim oljem in oljčnim prahom. Zorjen telečji oreh se je lepo povezal z breskvijo, njoki pa s telečjim ragujem in dimljeno skuto. Mehek goveji rostbif se je topil v družbi skutnega štruklja in pečenega korenja. Italijane sta prepričali zloženka iz jajčevcev in fokača, ni manjkal niti vipavski pršut in sir Tolminc. Da ni bila dieta nogometašev pred tekmo preresna, so s sladkimi minjoni poskrbeli Perlini slaščičarji. Ob tem so pokusili nekaj briških vin, in sicer Jakončičevo belo in rdečo Carolino ter sivi in modri pinot selekcija in Sauvignon Opoka Marjana Simčiča. Ob večernem povratku v Perlo pa bodo uspešen zaključek dobrodelnega dogodka proslavili s penino Puro in vinske hiše Movia.
Nekateri nogometaši so si še pred uradnim srečanjem privoščili tudi kavo v Dolce Viti, kjer so jih prestregli prvi navijači. Najbolj se je avla hotela Perla, kjer se je vila dolga rdeča preproga, razgrela v soboto po 13. uri, ko so se pred Perlo počasi, s Hitovimi osebnimi vozniki pripeljali tudi preostali člani elitne mednarodne nogometne druščine. Najbučnejši aplavz in ovacije je pisana druščina mladih in zrelejših ljubiteljev nogometa z obeh strani meje ob prihodu namenila Alessandru Del Pieru.
Za to priložnost so se dobro pripravili tudi Hitovi gostinci, in sicer so v kuhinji restavracije Calypso vihteli kuhalnice kuharji pod vodstvom vodje kuhinje restavracije Calypso Daliborja Janačkovića.
Na družabni pogostitvi v Perlini restavraciji Calypso se je zbralo več kot ducat mednarodnih zvezdnikov nogometa, med drugimi Dejan Stanković, Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Nuno Gomes, Gaizka Mendieta, Paulo Ferreira, Figo, Keane itd. Zbrane pa sta nagovorila predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik družbe Hit Janez Mlakar.
Soška postrv na več načinov
Prehrana nogometašev naj bi pred tekmo obsegala več ogljikovih hidratov, beljakovin in mineralov, zvezdniki pa niso imeli posebnih zahtev oziroma omejitev pri prehrani. Zato so imeli Hitovi kuharji proste roke. Šef Janačković se je zvezdnikom na pogostitvi pred tekmo odločil ponuditi nekaj lokalnih kulinaričnih presenečenj v obliki kreativnih prigrizkov in toplih jedi.Košček dimljene soške postrvi je pospremila tudi njena različica v namazu, v kombinaciji z orehovim krokantom in kaviarjem postrvi. Iz Soške doline v Vipavsko dolino je goste popeljala zanimiva reinterpretacija tlačenke iz svinjskega mesa, z rdečo čebulo, bučnim oljem in oljčnim prahom. Zorjen telečji oreh se je lepo povezal z breskvijo, njoki pa s telečjim ragujem in dimljeno skuto. Mehek goveji rostbif se je topil v družbi skutnega štruklja in pečenega korenja. Italijane sta prepričali zloženka iz jajčevcev in fokača, ni manjkal niti vipavski pršut in sir Tolminc. Da ni bila dieta nogometašev pred tekmo preresna, so s sladkimi minjoni poskrbeli Perlini slaščičarji. Ob tem so pokusili nekaj briških vin, in sicer Jakončičevo belo in rdečo Carolino ter sivi in modri pinot selekcija in Sauvignon Opoka Marjana Simčiča. Ob večernem povratku v Perlo pa bodo uspešen zaključek dobrodelnega dogodka proslavili s penino Puro in vinske hiše Movia.
Po rdeči preprogi
Nekateri nogometaši so si še pred uradnim srečanjem privoščili tudi kavo v Dolce Viti, kjer so jih prestregli prvi navijači. Najbolj se je avla hotela Perla, kjer se je vila dolga rdeča preproga, razgrela v soboto po 13. uri, ko so se pred Perlo počasi, s Hitovimi osebnimi vozniki pripeljali tudi preostali člani elitne mednarodne nogometne druščine. Najbučnejši aplavz in ovacije je pisana druščina mladih in zrelejših ljubiteljev nogometa z obeh strani meje ob prihodu namenila Alessandru Del Pieru.Preberite še:
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Čas obdarovanja