VOLITVE

FOTO: To so estradniki, ki merijo na poslanske klopi

Na listah kandidatov so se pojavila tudi imena glasbenikov, športnikov in igralcev. 
Fotografija: David Klobasa. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
David Klobasa. FOTO: Mediaspeed.net

Stranke so večinoma že predstavile imena kandidatov, s katerimi se bodo podale na državnozborske volitve. Na politični parket tako poleg že znanih obrazov prihajajo tudi novi, vsaj v politiki. Med njimi so namreč tudi igralci, glasbeniki in športniki.


Na listi NSi smo izbrskali David Klobaso, ki je mnogim znan predvsem z odrov. Že kot mladec je nastopal v fantovski skupini Casanova, danes pa se, kot je razvidno iz javnih evidenc, ukvarja z organizacijo dogodkov, marketingom in s poslovnim svetovanjem.

Alenka Gotar. FOTO: Facebook
Alenka Gotar. FOTO: Facebook

Pred kratkim je odjeknila vest, da bo na listi SDS kandidirala tudi Alenka Gotar, slovenska sopranistka in pevka, ki je Slovenijo leta 2007 zastopala na Evroviziji.

Med tistimi, ki bodo kandidirali na listi SD, je tudi življenjski sopotnik pokojne Simone Weiss Goran Šarac, nekdaj zelo uspešen producent in založnik, danes pa odločen državljan s prepričanjem, da je politika edina priložnost za korenite spremembe v naši družbi.

Saša Dončić. FOTO: Drago Perko
Saša Dončić. FOTO: Drago Perko

S svojo odločitvijo, da se bo podal v politične vode, je slovensko javnost presenetil tudi Saša Dončić, nekdanji košarkar in trener, večina Slovencev pa ga je spoznala na evropskem prvenstvu v košarki kot hudomušnega očeta Luke Dončića, ki je z novinarko Sanjo Modrić komentiral uspehe naših šampionov. Saši se bo v vrstah Desusa pridružil tudi pevec Lado Leskovar, ki je posnel več kot 300 popevk in šansonov, igral pa je tudi v nekaterih slovenskih in tujih filmih ter gledaliških predstavah.

Alma Rekić. FOTO: Facebook
Alma Rekić. FOTO: Facebook

Almo Rekić so Slovenci spoznali v kuharskem šovu Masterchef, predvsem kot najstrožjo žirantko. Vrhunska slaščičarka v tej sezoni v šovu na lastno željo ne sodeluje več. Namesto tega se je podala na politično pot. Na volitvah 3. junija bo namreč kandidirala na listi Levice. 

Samanta Rejc Debevec. FOTO: Mediaspeed
Samanta Rejc Debevec. FOTO: Mediaspeed

V politiko se z Bojanom Požarjem podaja Samanta Rejc Debevec, ki smo je nekdaj imeli možnost gledati na malih zaslonih kot model, kasneje pa smo jo dodobra spoznali zaradi pranja umazanega perila v javnost med ločitvijo od nekdanjega moža. V zadnjih dneh se o njej govori zaradi terase, polne pasjih iztrebkov. Prav to naj bi bil povod za prijavo, češ da jo sumijo zanemarjanja živali. Kaj je o tem povedala Rejc Debevčeva, pa na povezavi.

Matej Špehar. FOTO: Mediaspeed.net
Matej Špehar. FOTO: Mediaspeed.net

Svoj glas želi v parlamentu slišati tudi Matej Špehar, strokovnjak za družabna omrežja. Kandidira na Listi Marjana Šarca in zase pravi, da je le stežka tiho. Vsem, ki menijo, da mu gre za denar, sporoča: »No, verjemite, če bi bil denar motivacija, bi ostal v prejšnjem poslu. Bila je višja plača, zaslužena na mirnejši način,« je jasno navedel. S Šarcem kandidira tudi Nina Maurovič. Mnogi so jo spoznali v slovenskem Big Brotherju, ki se je poskusila v petju, dela pa v medijih.

Nina Maurovič. FOTO: Mediaspeed.net
Nina Maurovič. FOTO: Mediaspeed.net

 

Ste tudi vi opazili kakšno znano osebnost ali morebiti tako, za katero menite, da bi jo morali zaradi njenih dejanj izpostaviti v javnosti? Pišite nam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije