BRALEC POROČEVALEC

Sporočilo, ki nas vedno znova opomni na slabe čase. Do kdaj jih bomo še prejemali?

Bralec se je po prvomajskih praznikih vrnil iz tujine in prejel SMS-sporočilo, ki ga opominja na bolezen covid-19. Je to danes še potrebno in koliko to stane državo?
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Covid zgodbe so usahnile. Tu in tam se pojavi katera, ki govori o vzniku nove koronavirusne različice in simptomih, ki jo spremljajo. A ena stvar nas nanj nenehno opominja.

Mnogi so prvomajske počitnice izkoristili za brezskrbno druženje doma in v tujini. A ob vrnitvi v domovino jih je na neljube čase ponovno opomnilo sporočilo ministrstva za zdravje:

»Ob vrnitvi iz tujine bodite pozorni na svoje zdravje. Če se slabo počutite, kašljate in imate vročino, ostanite doma, po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika in preverite ravnanje glede bolezni covid-19. Pomagajte zajeziti šrijenje novega koronavirusa in si že danes naložite aplikacijo #OstaniZdrav, ki je za uporabnike mobilnih telefonov s sistemom ...«

Tako rekoč vsi ukrepi so že ukinjeni oziroma jih ne čutimo več, medtem pa nas na bolezen, ki je nekoč krojila naša življenja, še vedno opozarjajo. »Ni že čas, da se to ukine?« sprašuje naš bralec, ki se je ravnokar vrnil iz tujine in ga je pričakalo SMS-sporočilo.

Z ministrstva za zunanje zadeve so pojasnili: »Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ima z mobilnimi operaterji A1, BOB, Telekom in Telemach sklenjen dogovor samo glede pošiljanja konzularnih SMS-sporočil. To pomeni, da ko se državljani – ki uporabljajo storitev katerega od predhodno navedenih operaterjev – povežejo v omrežje tujega operaterja, avtomatično in brezplačno prejmejo kratko SMS-sporočilo s telefonsko številko pristojnega veleposlaništva Republike Slovenije v tej državi in povezavo na spletno stran zunanjega ministrstva, na kateri lahko poiščejo dodatne informacije.« Dodajajo, da se lahko na  storitve SMS-obveščanja kadarkoli prostovoljno prijavijo in odjavijo (več o tem na povezavi) in da ministrstvo nima stroškov s pošiljanjem konzularnih SMS-sporočil.

Za sporočila, povezana s covidom, je pristojno ministrstvo za zdravje, a do objave članka niso posredovali odgovorov.

Sporočilo, ki ga dobimo ob vrnitvi iz tujine. FOTO: Zaslonski Posnetek
Sporočilo, ki ga dobimo ob vrnitvi iz tujine. FOTO: Zaslonski Posnetek

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije