OGABNO

Groza na tridesetih kvadratih

V Pulju so prostovoljke našle 35 mačk v stanovanju, v katerem je smrdelo po urinu in iztrebkih.
Fotografija: FOTO: Jiji Jiji
Odpri galerijo
FOTO: Jiji Jiji

Prostovoljke društva Ruka šapi so v stanovanju, ki meri 30 kvadratnih metrov, odkrile 35 mačk. Te naj bi bile polne bolh, nekatere brez dlake, bolne ter podhranjene. Živali so kopale luknje v stene, kjer so kotile in kamor so se skrivale mladiče.

Pred nekaj dnevi so prostovoljke po prijavi prišle do stanovanja gospe, ki naj bi skrbela za 35 mačk. Ko so odprle vrata, jih je čakala groza. Ena izmed puljskih prostovoljk je povedala: »Ko smo odprle vrata stanovanja, so nas pričakale plahe muce, suhe in polne bolh, ki še nikoli niso videle zunanjega sveta. Nekatere so bolne, druge zdrave, nekaj jih je tudi brejih.«

Dejala je, da so bile razmere v stanovanju grozne, saj je bilo v njem polno urina, iztrebkov in dlake. Smrad je bil nepopisen. Mačke so preplašene in se bojijo ljudi, saj so vse življenje videvale le svojo lastnico. Zelo težko jih je zato ujeti. Tudi lastnica očitno ni mogla več tako živeti in je nekaj dni pred njihovim prihodom zapustila stanovanje. 

Trenutno so rešene preplašene mačke namestili v druge prostore in čakajo na njihovo okrevanje, nato pa ji bodo poskusili udomačiti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije