MODNA ZGODBA

Pri 84 letih je postal modna ikona

Druženje z vnukom se je spremenilo v modno zgodbo. Na tisoče ljudi se navdušuje nad Japončevim videzom.
Fotografija: Dedek je sam predlagal, kje naj ga fotografira.
Odpri galerijo
Dedek je sam predlagal, kje naj ga fotografira.

Upokojenega učitelja kemije moda ni nikoli posebno zanimala, kljub temu je 84-letni Tetsuja prava ikona na Japonskem. Začelo se je minuli mesec, ko je vnuku prvič dovolil, da ga je oblekel. Naoja Kudo se je vrnil domov v Akito, da bi obiskal dedka in ga pregovoril, da bi mu poziral za nekaj odštekanih fotografij. Tako sta preživela skupaj nekaj kakovostnega časa in se obenem imenitno zabavala. Nista slutila, da ju bodo fotografije spremenile v spletno atrakcijo.
Dedek je sam predlagal, kje naj ga fotografira.
Dedek je sam predlagal, kje naj ga fotografira.

Naoja je razkril, da je dedek postal zelo aktiven pri iskanju ustreznih lokacij in postavitve fotografij. Obiskala sta polja in plaže v okolici njegovega doma in celo šolo, v kateri je svojčas služboval kot ravnatelj. Čeprav to niso lokacije, ki bi bile prva izbira modnega fotografa, so se izkazale za prvovrstne, celo Naoja je bil presenečen. Prav zaradi tega se jih je odločil nekaj objaviti na twitterju. »Ti si bolj svež kot zelenjava v moji prodajalni,« je nekdo zapisal.


»Jaz bi rad bil takšen frajer, ko bom star,« se je navdušil nekdo drug. Navdušenje nad uspehom je oba spodbudilo, da sta odprla profil na instagramu, kjer objavljata vedno nove modne kombinacije oblačil. V zgolj mesecu je dedku začelo slediti skoraj 100.000 ljudi, zdaj pa je ta številka že presežena. Projekt odštekanega dedka bo še trajal, če potrebujete modni navdih, pa si lahko pomagate prav z ogledom njegovih fotografij. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije