KAJ KOŽA RES POTREBUJE

Želite poskrbeti za svojo kožo? Te informacije je dobro vedeti (Suzy)

Negovalni izdelki nas lahko po nepotrebnem stanejo preveč.
Fotografija: Nega kože FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material
Odpri galerijo
Nega kože FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material

Obljube o čudežnih kremah in izjemnih serumih privabljajo našo pozornost ter odpirajo denarnice. V upanju na kožo brez gub smo pripravljeni zapraviti evro več, a dermatologi že dolgo poudarjajo, da krema, ki bi izbrisala gube, ne obstaja. Z negovalnimi sredstvi lahko delujemo le preventivno, poskrbimo za ustrezno vlaženje kože in upočasnimo njeno staranje. Če se vaše police v kopalnici šibijo pod dragimi kozmetičnimi izdelki, premislite še enkrat in se pred naslednjim nakupom vprašajte, ali je ta res potreben.

Po mnenju dermatologov namreč ni naključje, da uporabljamo vedno več negovalnih sredstev, hkrati pa ima naša koža vedno večje potrebe. Številne sestavine, ki so v serumih in kremah, lahko na dolgi rok škodujejo koži in mašijo lojnice. Kemikalije izničijo barierno funkcijo, s katero koža sama poskrbi za zaščito, kar lahko privede do izjemne občutljivosti kože, izpuščajev, aken in ekcemov. Kar naenkrat se znajdemo v začaranem krogu, v katerem s številnimi izdelki rešujemo težave, ki smo si jih povsem verjetno zakuhali sami.

Torej bo, tako kot sicer v življenju, tudi pri negi kože dobrodošlo, da razmišljamo v duhu 'manj je več'. Za večino ljudi bo preprosta rutina, ki se je redno držimo, pripeljala do boljših rezultatov kot številni preparati, ki lahko vodijo do srbečice ali izsušenosti.

Sivi lasje FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material
Sivi lasje FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material

Bodite kritični

Naj ne bo cena izdelka edino, kar vas prepriča k nakupu. Berite sestavine, svetujejo dermatologi. Višje je sestavina na seznamu, večji delež oziroma koncentrat v izdelku ta predstavlja. Če je na embalaži poudarjena sestavina, ki naj bi bila ključna za ta izdelek, na zadnji strani pa je nekje na sredi ali še nižje na seznamu, je smiselno poiskati alternativo z višjim odstotkom želene sestavine.

Če mislite, da prestižne drogerije in butične trgovinice prodajajo najboljše izdelke, razmislite znova. Lekarne ponujajo odlične negovalne izdelke, ki sicer nimajo tako bleščečih embalaž, a se najverjetneje ponašajo z veliko bolj kakovostnimi sestavinami. Da cene niti ne omenjamo. Vlažilne kreme, čistilna sredstva, sončne kreme … To so vse izdelki, ki so v lekarnah zagotovo odlične kakovosti.

In prav ti trije izdelki so nekaj, kar bi vsak od nas moral imeti oziroma obdržati. Gre namreč za osnovo, ki jo potem lahko nadgrajujemo. Recimo z retinoli in vitaminom C.

Brazilska FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material
Brazilska FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material

Kje lahko privarčujemo

Zagotovo ne potrebujemo izjemno drage vlažilne kreme. Prav tako ne bomo veliko odnesli z dragim odstranjevalcem ličil. Paziti moramo le, da ne izberemo takega, ki draži oči. Izdelki s kolagenom so še ena od nepotrebnih stvari, saj je kolagen bolje vnašati v telo kot nanj. Razna olja za obraz so po mnenju številnih strokovnjakov izdelek, ki se mu lahko odpovemo, prav tako toniki.

Vsem izdelkom, ki si jih bomo izbrali za nego, moramo dati nekaj časa. Vsak naj bi namreč potreboval dva do tri mesece, da bi lahko videli njegove učinke.

Nega z olji FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material
Nega z olji FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material

Pokrivala in oblačila so najboljša zaščita. FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material
Pokrivala in oblačila so najboljša zaščita. FOTOGRAFIJE: Getty images, promocijski material

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije