PO EMI

Lea razkriva zmagovalni načrt za Evrovizijo

Nastop na Evroviziji je eden največjih ciljev številnih glasbenikov. Za večino njihovih karier je bila zaslužna prav zmaga na Emi, in čeprav nekaterim ni uspelo slaviti že v prvem poskusu, se jim je splačalo vztrajati. To najbolje ve Lea Sirk, ki je že večkrat stala na velikem evropskem odru, na slovenskem predizboru pa je kot solistka šele v četrto vse prepričala. Prvo mesto pa ji je prineslo ogromno veselja in tudi nemalo skrbi, saj je treba pripraviti izviren nastop in učinkovit načrt za uvrstitev v finale.
Fotografija: Lea nima le novega stila, ampak tudi pregovor: ne v tretje, ampak v četrto gre rado.
Odpri galerijo
Lea nima le novega stila, ampak tudi pregovor: ne v tretje, ampak v četrto gre rado.

»Madonca, kdo bo zdaj pel na Zvezdah plešejo, ko bova obe s Karin manjkali?« se je takoj po zmagi na letošnji Emi vpraša la Lea. Vendarle gre za sladke skrbi, kajti zamenjava za dvakratno 'špricanje' nedeljske oddaje se bo hitro našla, saj s Karin, ki bo tudi na Portugalskem pela spremljevalni vokal, poznata prijateljice z odličnimi glasovi. Hitro jih začneta naštevati in zdi se, da je prva logistična zagata rešena na licu mesta. Nič presenetljivega, ko pa je Sirkova ena najbolj nadarjenih in z energijo prežetih ustvarjalk pri nas. Osredotočena je le še na najpomembnejši nastop v svojem življenju.
Lea nima le novega stila, ampak tudi pregovor: ne v tretje, ampak v četrto gre rado.
Lea nima le novega stila, ampak tudi pregovor: ne v tretje, ampak v četrto gre rado.

»Ogromno dela nas čaka, a se ga vsi neizmerno veselimo. Z Miho Krušičem in njegovimi plesalkami bomo pripravili udarno koreografijo, razmišljamo pa tudi o sami izvedbi. Dobro bi bilo, da nas razume čim več gledalcev, zato je izbira jezika res pomembna. Skladba je bila prvotno napisana v angleščini, vendar ji je dal slovenski refren poseben zven. Čeprav pesem ni značilno evrovizijska, je pri mlajših poslušalcih naletela na odlične odzive. Prav ta 'hvala, ne, ne' jih podžge in gotovo ga bomo vključili v zgodbo. Tudi v portugalščini funkcionira in lahko se zgodi, da naredimo neko fuzijo jezikov,« nam zaupa prve ideje. Ampak ne smemo prehitevati, od polfinala v Lizboni nas ločita še dobra dva meseca in vmes se lahko marsikaj zgodi.

Salvador po Salvadorju

Vendarle je nekaj dokončno, in sicer dejstvo, da bo Lea pritegnila veliko pozornosti. Zavzeti oboževalci tega razkošnega festivala jo dobro poznajo, saj je na njem že dvakrat prepevala kot spremljevalni vokal. Poleg tega je gostitelje prevzela že lani, ko je v oddaji Znan obraz ima svoj glas uprizorila pravo pašo za oči in ušesa z imitacijo zmagovalca Salvadorja Sobrala. Na Portugalskem se je v hipu razvedelo za vrhunsko pevko iz Slovenije, in lahko smo prepričani, da ima naša predstavnica velik adut v rokavu. »Še vedno mi pišejo in izražajo komplimente za moj takratni nastop. Res sem se vživela, se vsa predala zahtevnemu izzivu in zelo sem bila srečna, ko je dobil novo srce. Marsikdo me je opomnil, da bi bilo vredno točko ponoviti, seveda sem o tem razmišljala že prej, a pustimo času čas. Prezgodaj se je spuščati v podrobnosti,« pametno sklene priljubljena Primorka, ki ji brki in brada neverjetno pristajajo.

Nikamor brez družine

Na prizorišču ob Atlantskem oceanu bo imela tudi posebni navijačici. Hčerki Ael in Sia jo bosta bodrili, saj bosta odpotovali v očetovem spremstvu in po vsej verjetnosti se jim bo pridružila še katera od babic. »Dekleti sta res neverjetni, prav občudujem, kako uživata ob vsem, kar počne njuna odštekana mami (nasmeh). Vajeni sta tega ciganskega načina življenja, da smo malo na Obali, malo v Ljubljani, in tako me imata možnost spoznavati ter dojemati prav takšno, kakršna sem. Ni se mi treba pretvarjati, da sem z njima nekaj drugega, neka drugačna mama. Materinstvo ni moj poklic, ampak del mene, zato se moramo sprejemati in spoštovati. To jima želim privzgojiti. Zares sta čarobni punčki, ki mi dajeta ogromno neprecenljive ljubezni,« se razneži in komaj čaka, da se evrovizijska odisejada začne.
 


Suzy. 
Suzy. 


»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije