TEHNOLOGIJA NATTURA

Gregor Jesenovec: Oživljamo imunski sistem vode

Pitna voda je dobrina, brez katere ne moremo živeti, zato ni zanemarljivo dejstvo, da je iz leta v leto bolj onesnažena. Gregorjeva ekipa je našla rešitev v informiranju vode in spodbujanju njenega samočistilnega procesa, posledica česar je 85-odstotno zmanjšanje njene genotoksičnosti.
Fotografija: Gregor in Lea si želita razvijati družinsko znanje ter omogočiti ljudem, da pijejo boljšo vodo.
Odpri galerijo
Gregor in Lea si želita razvijati družinsko znanje ter omogočiti ljudem, da pijejo boljšo vodo.

»Živa voda je namreč visokostrukturirana nosilka informacij, ki so v harmoniji z življenjem in ga podpirajo,« pravi in poudarja, da s trenutno najbolj ekološkim načinom izboljšave vode na svetu ne vplivajo na njene kemične procese, ampak jo naredijo biološko primernejšo za vse žive organizme.

Pred dobrim letom je skupaj s partnerico Leo ustanovil družinsko podjetje, ki temelji na skoraj treh desetletjih raziskav in razvoja tehnologije za izboljšavo vode ter znanju in dognanjih njegovega očima, znanega inovatorja Franca Kočarja. Gregor ga je že od mladih nog spremljal in se učil od njega. Trenutno si prizadeva za patentiranje njegove tehnologije, saj čuti odgovornost do tega, da se znanje ohrani v Sloveniji. Raziskovanje vode pa ga je prevzelo celo do te mere, da si želi opraviti licenco za vodnega sommelierja na najbolj znanem južnokorejskem inštitutu.

Nastavek Nattura, ki za 85 odstotkov zmanjšuje genotoksičnost vode.
Nastavek Nattura, ki za 85 odstotkov zmanjšuje genotoksičnost vode.

Navdušil ga je namreč Ha Neul Kim, nacionalni vodni sommelier iz Južne Koreje, mednarodni svetovalec in zmagovalec prvenstva vodnih sommelierjev leta 2014, ki ga je spoznal na mednarodnem Bled water festivalu. Kim je povedal, da je izvirska voda v alpskih predelih Slovenije najboljša v svetovnem merilu, ob degustaciji vode, obdelane z njihovo keramično cevko Nattura, pa je dejal, da so klastri v njej manjši, takšna voda pa se veliko lažje absorbira v telo.


Pomembna inovacija

Sprva so izdelovali informirane vrče in kozarce, nato pa začeli razvijati še svoj najbolj znani in dovršeni izdelek – nastavek za tuš s keramičnim katalizatorjem, nosilcem informacij, ki spreminja strukturo vode, da postane mehka, živa, prijaznejša do uporabnikov. Inovativni izdelek in tehnologija, ki ju je letos nagradila tudi naša Gospodarska zbornica, na trgu nimata konkurence.

Beautiful abstract image, perfectly usable for a wide range of topics related to water, sea life, hydroelectric power generation or snow and winter.
Beautiful abstract image, perfectly usable for a wide range of topics related to water, sea life, hydroelectric power generation or snow and winter.

»Informiranje vode samo po sebi sicer ni tako zahtevno, narediti pretočno napravo, pri kateri gre voda v delčku sekunde skozi tulček in se prestrukturira, pa je druga stvar,« pove Gregor in nadaljuje: »Naključij ni, tako se je povečalo povpraševanje po učinkovitih rešitvah ravno v času, ko onesnaženost vode nenehno narašča, k čemur je pripomogla tudi letošnja suša. Vse to pa sovpada z našim raziskovalnim prebojem, kajti če smo lahko s svojimi napravami še pred kratkim zmanjšali genotoksičnost vode za 50 odstotkov, jo zdaj dokazano zmanjšujemo že za 85 odstotkov, kar je največ na svetovni ravni,« pravi.

»Količina škodljivih primesi v vodi se sicer zvišuje tudi drugod po svetu. Ob tem sicer znova poudarjam, da naši izdelki ne odstranjujejo škodljivih primesi v njej, ampak spreminjajo njeno strukturo, s čimer pospešijo njen naravni samoočiščevalni proces in tako zmanjšajo njihov vpliv na žive organizme.«

Informiranje vode

»Da ima voda lastnost sprejemanja in hranjenja informacij ter da te vplivajo na njeno strukturo, so dokazali že znani znanstveniki Masaru Emoto, Viktor Schauberger, Jacques Benveniste. Tudi informacijo, ki je npr. na listu papirja, lahko neštetokrat prebere vseh osem milijard ljudi – in se torej ne izrabi, dokler je fizično ne uničimo,« pojasni in doda, da so tudi njihovi tehnološki izdelki trajni, izničijo jih lahko le moteči zunanji dejavniki, ki poškodujejo zapis informacije, npr. elektrosmog ali rentgen na letališčih, proti čemur priporočajo preprosto, a učinkovito zaščito – ovijanje nastavka v aluminijasto folijo.

Raziskovanje vode ga je tako navdušilo, da se izobražuje za vodnega sommelierja.
Raziskovanje vode ga je tako navdušilo, da se izobražuje za vodnega sommelierja.

»Informacije tehnično zapisujemo z orgonskim topom, večji izziv kot to pa je izbrati prave in jih prenesti na nosilce, v katerih se ohranijo – torej zaščititi informacijo, ki deluje na vodo,« pove in doda, da za to uporabljajo keramiko oz. čisti kristalin, naravni material, pridobljen v Sloveniji, ki ga nato tehnološko obdelajo. Poleg informiranega nastavka za tuš obstaja še hišna naprava, informirani kozarec, univerzalna informirana keramična cevka, ki jo lahko damo v vrč, plastenko, kopel, vodo za pitje za hišne ljubljence ali zalivanje rastlin ali drugam.

Ni vseeno, kakšno vodo pijemo

»Kakovost naše pitne vode laboratoriji zelo dobro nadzorujejo, kljub temu pa je nemogoče ugotavljati prisotnost vsake od več kot 100.000 kemikalij v njej, ki se jim jih vsako leto pridruži še nekaj 1000, med katerimi so nekatere celo smrtno nevarne, saj povzročijo razvoj mutacij, ki lahko v poznejših fazah vodijo tudi do rakavih obolenj,« opozarja.

»Poleg tega v podtalnico tudi z urinom vsak dan vnašamo odpadne snovi, npr. ostanke zdravil, ki jih jemljemo, in ker ima voda spomin, informacija o tem ostane v njej, tudi ko snovi ni več. Vse skupaj pripomore k slabšanju kakovosti vode,« razlaga in doda: »Seveda vodo očistijo čistilne naprave in lahko smo zadovoljni, da imamo v Sloveniji kot eni redkih držav vsi pitno vodo. Tehnologija Nattura pa kaže, da obstajajo tudi načini izboljšanja vode, pri katerih ne potrebujemo kemikalij, npr. klora, a če je ta že v naši vodi, ga lahko naredimo za 85 odstotkov manj biološko škodljivega. Naši izdelki namreč spremenijo strukturo vode, tako da večje grozde na molekularni ravni pretvorijo v manjše klastre, kar vpliva na njeno samoočiščevalno funkcijo. Voda lahko namreč sama sčasoma izloči vse tujke, mi to zgolj pospešimo,« pojasni in nadaljuje: »Zadnje čase znanstveniki in biologi pravijo, da je eden od pokazateljev zastrupljene ali nečiste vode tudi vodni kamen, ki se nabira na stenah, a tudi v našem telesu. S tehnologijo Nattura pa v več kot 90 odstotkih spremenimo njegovo kristalno strukturo, da iz trše kalcitne oblike preide v mehkejšo kredasto, ki se ne nabira, ampak se zlahka odplakne.«

Živa in mrtva voda

»V vsaki vodi se zaradi okoljskih dejavnikov slej ko prej naselijo bakterije. Določene za nas sicer niso škodljive, a s kemijo neselektivno uničimo vse, tudi minerale in koristne snovi – ter tako dobimo prazno, 'mrtvo vodo'. Naša tehnologija jo z razbijanjem molekul po drugi strani revitalizira. Vodo oživimo ter jo vrnemo v stanje, ki jo je imela na izviru,« nadaljuje in ponovno poudari: »Če bi voda sama pretekla določeno pot, bi se očistila sama, a s tem ko jo energiziramo, pravzaprav spodbudimo njen okrnjeni imunski sistem, ji zagotovimo optimalne razmere, ji omogočimo, da se vrne v svojo prvotno odpornost, da lahko sama ustvari vse, kar potrebuje, in izloči, kar ni dobro. Z dobro imunostjo lahko namreč preneseš katerikoli tujek – in pri vodi je enako. Ko jo podpremo, bo sama naredila vse, da se bo očistila.«

Prednosti in ekološka korist

Učinkovitost tehnologije znanstveno preverjajo z mednarodno priznanimi biološkimi allium testi, potrjujejo pa jo tudi pričevanja ljudi, ki poročajo o manj težavah s kožo in atopičnim dermatitisom, mehkejši koži in bolj voljnih laseh, boljšem splošnem počutju, boljšem okusu vode, zmanjšani srbečici kože in hitrejšem okrevanju po piku žuželk, povečanju energije in sproščenosti. Koristi pa tudi rastlinam – pri njih so zaznali hitrejše in boljše koreninjenje, manj šokov zaradi prekomernega ali pomanjkljivega zalivanja, hitrejši začetek cvetenja, večji pridelek …

Zanemarljiv pa ni niti ekološki dejavnik, saj ob uporabi tehnologije Nattura uporabniki vračajo v naravo 85 odstotkov biološko primernejšo vodo, kot bi jo sicer.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije