MIČNA

Osem opozorilnih znakov, da je vaš novi šef toksičen

Ne prezrite rdečih zastavic v prvih tednih vaše nove službe.
Fotografija: sestanek
Odpri galerijo
sestanek

Ker ste v novi službi in novi v kolektivu, je težko ugotoviti, ali je nesramno, ostro vedenje vašega šefa posledica njegovega slabega dneva ali pa ima navado ustvarjati strupeno okolje, v katerem je polno strahu in tesnobe med zaposlenimi. Z zahtevnim šefom, ki intenzivno nadzira malenkosti, namesto da bi se posvetil reševanju pomembnih nalog, se je mogoče razumeti. V tem primeru imate namreč opravka z mikromenedžerjem, ki bo morda razmislil o svojem neproduktivnem in škodljivem načinu ravnanja z zaposlenimi.

Toda šef, ki ne premore niti kančka sočutja in srhljivo spominja na Mirando Priestly iz Hudičevke v Pradi, lahko uniči vaše fizično in duševno zdravje. Zaradi strahu pred njim imate lahko težave z nespečnostjo, obenem pa se vsako jutro v službo odpravite z neprijetnim občutkom v želodcu. Včasih morda ne boste mogli takoj opaziti neprimernega vedenja, pogosto pa je mogoče prepoznati strupenega šefa, ki bo vaše poklicno življenje spremenil v pekel in vas sčasoma celo pregnal iz službe.

Tukaj si preberite nekaj opozorilnih znakov, da ima lahko prijazen šef, ki ste ga spoznali na razgovoru za službo, tudi strupeno plat.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas