PRESENEČENI BOSTE

Dejstva o jajcih, ki vas bodo šokirala: ne v hladilnik, ampak ...

Večina proizvajalcev priporoča, da jajca po nakupu hranimo na hladnem, le nekateri priporočajo, da jih hranimo v hladilniku.
Fotografija: Kako shranjevati jajca? FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Kako shranjevati jajca? FOTO: Shutterstock

Jajca so na tedenskem jedilniku nekaterih ljudi zelo pogosta. Pa poznate dejstva o shranjevanju in uporabi? Ste eden tistih, ki jajca shranjuje v hladilniku? Večina proizvajalcev priporoča, da jajca po nakupu hranimo na hladnem, le nekateri priporočajo, da jih hranimo v hladilniku. Rok uporabnosti jajc je po zakonodaji 28 dni od dneva, ko jih kokoši znesejo. Shranjevali naj bi jih na hladnem, pri manj kot 16 stopinjah Celzija, vendar ne v hladilniku.

Zamrznjena jajca?

Tako shranjena jajca naj bi ohranila kakovost in svežino do konca roka uporabe. Pri testiranju jajc pa smo ugotovili, da na sobni temperaturi po treh tednih že začnejo izgubljati svežino, zato svetujemo, da imajo ob nakupu rok uporabnosti vsaj še tri tedne, doma pa jih shranite v hladilniku. Jajca lahko tudi zamrznemo, vendar ne v lupini. V zamrzovalniku jih lahko hranimo največ devet mesecev. Pred uporabo jih moramo odtajati v hladilniku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije