RECEPT

Solata s šampinjoni

Sveža, lahka jed z mešanimi gobami, na žaru in vloženimi, se prileže za malico, lahko pa jo ponudimo kot predjed.
Fotografija: FOTO: Maharamk/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Maharamk/Getty Images

Iz sestavin, ki smo jih uporabili v današnjem receptu, lahko pripravimo različne jedi, presne, popečene ali kombinirane. Skupaj z gobami popečemo še vso zelenjavo, zelo na hitro, v veliki ponvi ali v voku, če ga imamo. Dodamo nekaj azijskih začimb, morda sojino omako ter česen in čili ali ingver, in odlična pikantna jed je pripravljena.


Če jo zalijemo z malce vode in zgostimo s škrobom, bo okusna azijska omaka, ki ji dodamo še kuhan riž ter zraven postrežemo kalčke ali solato. Pri tem je pomembno predvsem, da zelenjave ne dušimo ali pražimo predolgo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije