TANTRIČNE MODROSTI

Prebudite svojo žensko moč

Spoznajte svoj ciklus in maternico, naučite se ljubiti svoj trebuh. Odprite se partnerju ter čustveni in energijski izmenjavi z njim.
Fotografija: Med ljubljenjem se odprite partnerju in se čustveno ter energijsko povežite z njim.
Odpri galerijo
Med ljubljenjem se odprite partnerju in se čustveno ter energijsko povežite z njim.

Ženski ciklus se spreminja kot plima in oseka s potovanjem Lune. Vsak mesec se v ženskem telesu odvije proces ustvarjanja in minevanja. Ob menstruaciji upade raven hormonov in ciklus doseže skrajno točko. Če ženska ni v stiku s svojo žensko močjo, ki jo nosi v maternici, zanika tudi vsakršno možnost spolne ekstaze, pravijo tantrični učitelji.
Med ljubljenjem se odprite partnerju in se čustveno ter energijsko povežite z njim.
Med ljubljenjem se odprite partnerju in se čustveno ter energijsko povežite z njim.

Naš polni orgazmični potencial, menijo, je namreč tesno povezan s tem, kakšen odnos imamo do maternice in mesečnih ciklusov. Do najgloblje ekstaze pride, ko je maternica energijsko odprta in je ženska strastno zaljubljena ter povezana s svojo maternico, ki je nosilka življenja. Vsaka se mora zato naučiti ljubiti svoj trebuh in sprejeti svojo menstruacijo. Če ima s tem težave, lahko za začetek vodi dnevnik ciklusa ter spremlja svoje čustveno in spolno nihanje v različnih fazah meseca.
 

Čustvena in energijska pretočnost


Da bi bila spolno izpolnjena, se mora ženska odpreti kinestetičnemu doživljanju med spolnim odnosom. Potrebuje dotikanje, ljubkovanje, čustveno varnost in občutke. Seveda k polnosti doživljanja orgazma pripomorejo tudi drugi čuti, toda na prvem mestu je, da je ženska čustveno in energijsko pretočna in odprta. Ko se med spolno igro odprejo centri v njeni maternici, se lahko pojavita smeh ali jok.

To je znak, da je joni odprta in pripravljena na penetracijo, pravijo tantriki. Ženske pogosto jokajo, ko dosežejo vrhunec. Pomembno je, da so prej odprte za izmenjavo energije. Partner lahko to spodbudi tako, da položi roke na njen trebuh in se poveže z njenim materničnim centrom. V petih ali desetih minutah lahko ženska začne jokati ali se smejati, kar je znak, da je pretok vzpostavljen.

Sicer je vsaka od sedmih telesnih čaker usmerjena v moško jang energijo ali žensko jin energijo. V moškem in ženskem telesu je polarnost čaker komplementarno nasprotna. Pomemben ključ do ženske spolne izpolnjenosti je prebujanje njenih čaker. Sama mora spoštovati in ceniti svoj maternični center (druga čakra), gojiti sposobnost brezpogojne ljubezni (srčno središče, četrta čakra) ter se odpreti intuiciji (šesta čakra ali tretje oko).

Ko je našteto izpolnjeno, se bo avtomatično odprla ljubimcu s svojimi sprejemnimi energijskimi centri in on bo začutil, da ga v celoti sprejema. Kadar nismo polno v svoji moči, se partnerju ne odpremo, ampak se zapremo in zaščitimo. Toda vredno je spodbuditi potencial in moč, ki se skrivata v naših čakrah, da bomo zasijali in se predali darovom, ki nam jih daje moško načelo, izpostavljajo tantriki.

Ženska na splošno predstavlja maternico, ki prinaša življenje, pa rojevanje in materinstvo. Če je šibka in se ne zaveda svoje spolne moči, bo vse, kar prinaša (rojeva) v svet, temeljilo na popačeni ženskosti ali agresivnem moškem načelu prevlade in doseganja, kar se pogosto izraža v današnjem tekmovalnem svetu. Takšna vloga se lahko hitro spremeni, če se ženska odpre svoji božanskosti in moči.
Ženska energija je povezana z Luninimi ciklusi, plimo in oseko, ustvarjanjem in upadanjem. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Ženska energija je povezana z Luninimi ciklusi, plimo in oseko, ustvarjanjem in upadanjem. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Tudi iz zgodovine je znano, da so ženske lahko ustavljale vojne med sovražnimi vojskujočimi se moškimi, s tem da so se dogovorile in jih prikrajšale za spolnost. To je seveda najskrajnejši primer ženske sposobnosti vnašanja moči ljubezni v vsak vidik vsakdanjega življenja. Med orgazmom, so odkrili znanstveniki, ki so namestili elektrode na njihovo glavo, se ženski možgani popolnoma ugasnejo.

Stanje, v katerem utišamo um, je duhovna izkušnja, za katero si vsi prizadevamo, saj nas poveže s svetlobo in ljubeznijo vesolja ter nam dovoli preseči ločevanje na preteklost in prihodnost ter osredotočenje na sedanjost. V orgazmični ekstazi se lahko ženska prek tega stanja spremenjene zavesti poveže s kozmično enostjo, ljubeznijo in univerzalno zavestjo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije