BIOGRAFIJA

Will Smith bo oče Serene in Venus Williams

Posneli bodo biografijo o Richardu Williamsu. Brez trenerske izobrazbe hčerki popeljal na teniški prestol.
Fotografija: Richard Williams je hčerki ponesel na prestol tenisa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Richard Williams je hčerki ponesel na prestol tenisa. FOTO: Reuters

Megazvezdnik Will Smith je potrdil, da bo v prihajajočem biografskem filmu upodobil Richarda Williamsa, očeta legendarnih igralk Serene in Venus Williams. Čeprav za Kralja Richarda še niso določili režiserja, bo 50-letni zvezdnik film tudi produciral, medtem ko bo za scenarij poskrbel Zach Baylin, ki ga poznamo po Stranskih učinkih.

Will Smith je v ustvarjalnem naletu. FOTO: Guliver/cover Images
Will Smith je v ustvarjalnem naletu. FOTO: Guliver/cover Images
Richard ni imel nobene formalne izobrazbe o treniranju tenisa in so živeli skromno v kalifornijskem Comptonu, vendar mu je uspelo vzgojiti veliki zvezdnici tega športa. Prve lekcije tenisa je dobil od moškega, imenovanega Old Whiskey, ko je leta 1980 videl igrati Virginio Ruzici (Romunka je v paru z našo Mimo Jaušovec 1978. zmagala v dvojicah na odprtem turnirju Francije), pa se je odločil, da bosta njegovi hčerki šampionki. Na 78 straneh je napisal načrt za trening sestric – Venus se je rodila 1980, Serena pa leto dni pozneje. Tenis sta igrali na obrabljenih javnih igriščih Comptona, nato pa se je družina preselila na Florido, kjer sta se priključili akademiji za tenis Rick Macci. Leta 1995 ju je izpisal z akademije in ju začel sam trenirati in po nekaj letih sta že osvojili prvi turnir za grand slam. Serena je leta 1999 zmagala na odprtem prvenstvu ZDA, Venus leto dni pozneje na Wimbledonu. Serena ima v žepu skupno 23 zmag na največjih turnirjih in le za eno zmago zaostaja za Margaret Court. Venus ima sedem zmag za grand slam.


Smith trenutno snema težko pričakovani film Podli fantje 3 z Martinom Lawrenceom. Vrnil naj bi se tudi v nadaljevanje Netflixove produkcije Bright.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije