NEVARNO

VIDEO: Reprezentanca na krovu, iz izpušne šobe letala bruhal ogenj

Varnost potnikov na letu iz Sankt Peterburga ni bila ogrožena.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver/Thinkstock

ROSTOV NA DONU – Z nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji prihajajo poročila o težavah letala z nogometno reprezentanco Savdske Arabije na krovu. Enega od motorjev airbusa A319 ruske letalske družbe Rossiya Airlines je na poti v Rostov na Donu zajel ogenj. Letalo je na letališče pristalo le z dvema delujočima turbinama. Ruska tiskovna agencija Tass je sporočila, da bodo preiskovalci zvezne letalske agencije Rosaviacija skupaj s proizvajalcem Airbusom opravili temeljito preiskavo okoliščin dogodka, v katerem se nobeden izmed članov posadke in potnikov ni poškodoval.

Pilot na letalu je pred pristankom zaznal napako na enem od dveh glavnih motorjev, kar je pripeljalo do tega, da so bili iz izpušne šobe izpuščeni plameni, požarni alarm se ni sprožil, zato se sistemi za gašenje požara niso sprožili. Kot so sporočili iz agencije, je letalo pristalo z dvema delujočima turbinama. Varnost potnikov na letu iz Sankt Peterburga ni bila ogrožena. Iz letalske družbe Rossiya Air so pred tem poročali o okvari ene od turbin na letalu pred pristankom na letališču v Rostovu na Donu. Po podatkih, ki so jih posredovali, je okvaro najverjetneje povzročil ptič, ki ga je vsesalo v turbino.

Ruska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi premagala Savdsko Arabijo s 5 : 0, v sredo pa se bosta v Rostovu na Donu v tekmi skupine A pomerili ekipi Savdske Arabije in Urugvaja.
 
Saudi Arabia’s team plane landing in Rostov On Don for their #WorldCup match

It seems to be on fire

( @ahdaafme) #KSA

pic.twitter.com/wRg8kA4Rp5
— World Cup 2018 Related (@WorldCup18Info) June 18, 2018

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije