UMETNIK PADANJA

VIDEO: Neymarju se smeji ves svet: To je sramota za nogomet

Zaradi svojih zaigranih padcev je vse manj priljubljen med navijači.
Fotografija: Neymar bi lahko bil s svojimi igralskimi vložki nominiran za kakšno filmsko nagrado. FOTO: AP
Odpri galerijo
Neymar bi lahko bil s svojimi igralskimi vložki nominiran za kakšno filmsko nagrado. FOTO: AP

ROSTOV NA DONU – Neymar je sicer Brazilijo na letošnjem svetovnem prvenstvu že popeljal v četrtfinale, hkrati pa ob živce spravlja ves svet. Njegovi igralski vložki in simuliranje prekrškov so postali tudi tarča posmeha, praktično po vsaki tekmi se na spletu pojavi množica šaljivih posnetkov na njegov račun. Tako je bilo tudi po tekmi osmine finala proti Mehiki, na kateri je sicer zabil gol in še podal za zmago z 2 : 0 in napredovanje med najboljših osem.



Brazilci ga častijo kot boga, je namreč glavni motor njihove reprezentance. Vseeno pa se zavedajo, da je zaradi svojega valjanja po igrišču vse bolj nepriljubljen pri navijačih z drugih koncev sveta. Tudi v mehiškem moštvu sinoči niso skoparili s kritikami na njegov račun. »To je sramota za nogomet. On je negativen zgled za naš šport, prava komedija,« je dejal mehiški selektor Juan Carlos Osorio.

Toda Neymar se z obtožbami na svoj račun ne obremenjuje. »Kritike, naj bodo dobre ali slabe, me ne ganejo, ne želim, da vplivajo na moje nastope. Sam si želim le igrati in pomagati svojim soigralcem,« pravi.









Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije