FORMULA 1

VIDEO: Drama po dirki: tekmeca je odrinil in mu grozil

Zaradi incidenta bo moral na razgovor.
Fotografija: Formula 1. FOTO: Andres Stapff, Reuters
Odpri galerijo
Formula 1. FOTO: Andres Stapff, Reuters

SAO PAOLO – Vodstvo dirke formule 1 v Braziliji je po končani preizkušnji povabilo na razgovor Nizozemca Maxa Verstappna, ki je v Sao Paulu končal na drugem mestu, in Francoza Estebana Ocona. Razlog je nešportno vedenje. Verstappen je v prostoru, kjer dirkači opravijo obvezno tehtanje po dirki, pričakal Ocona in ga odrinil, pri tem pa mu je grozil, da ga bo udaril. »Bila sva v sobi za tehtanje. Nameraval me je udariti, bil je nasilen. Ni bilo prav profesionalno,« je za Sky dejal Francoz in dodal, da se takšno vedenje Nizozemca ponavlja že nekaj let in da je takšen, odkar ga pozna.

Izgubil je dragocene sekunde

Vzrok za Nizozemčev izbruh je bil nespretni manever Ocona, ki se je v 44. krogu, ko ga je skušal prehiteti za krog, zaletel vanj. Verstappen je tedaj vodil, do konca dirke pa je zaman lovil poznejšega zmagovalca Lewisa Hamiltona.

Dodatek k dirki je Nizozemec napovedal že v prvem odzivu po prihodu v cilj, ko je dejal, da upa, da Ocona ne bo srečal v boksih. Pred tem ga je v pogovoru z moštvom po radijski zvezi označil za idiota, izjavo pa začinil še s kletvicami, tako da so morali v vodstvu tekmovanja zvok opremiti še s piskanjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije