TUMOR

Tina Maze razkrila hude zdravstvene težave

Udarila je tudi po slovenski smučarski zvezi.
Fotografija: V svoji karieri je Tina Maze osvojila toliko odličij kot norveški smučar Aksel Lund Svindal, ki je v Areju končal smučarsko pot. FOTO: Igor Mali, Delo
Odpri galerijo
V svoji karieri je Tina Maze osvojila toliko odličij kot norveški smučar Aksel Lund Svindal, ki je v Areju končal smučarsko pot. FOTO: Igor Mali, Delo

ÅRE – Naša najboljša alpska smučarka vseh časov Tina Maze je v pogovoru za Delo ob robu svetovnega prvenstva v Areju spregovorila tudi o svojih preteklih zdravstvenih težavah, za katere pa Mednarodna smučarska zveza (FIS) ni imela nobenega posluha.

Črnjanka je govorila o tem, da obžaluje, ker v FIS niso imeli posluha za njene zdravstvene težave, udarila je tudi po domači smučarski zvezi. »Imela sem miom, benigni tumor, resno stvar. Na FIS pa so mislili, da eno leto hodim okrog z Eurosportom in se zabavam, da nočem več smučati, ampak se imeti fino ... Sklepati po govoricah brez temeljev se mi zdi neprofesionalno,« je razkrila, s kakšnimi zdravstvenimi težavami se je ubadala ob koncu svoje smučarske kariere.

»Moje težave zanje niso bile vredne statusa poškodovanke, zaradi česar v Mariboru nisem imela številke med najboljšimi sedmimi, ampak 34. Zanje tumor ni resna stvar, trije šivi na kolenu pač! Potem se je začelo z dresom in domačo smučarsko zvezo. Oboji so mi obrnili hrbet na nesprejemljiv način,« je še povedala 35-letnica, ki ima s partnerjem Andreo Massijem enoletno hčerkico Anouk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije