TEŽAVE S PREHRANO

Strokovnjak razkriva: Đoković je hudo bolan

Novak Đoković naj bi imel bolezen, ki mu lahko prinese pekel v življenju.
Fotografija: Novak Đoković. FOTO: Reuters 
Odpri galerijo
Novak Đoković. FOTO: Reuters 

Znani švicarski strokovnjak za prehrano Jürg Hösli, ki ima svoj inštitut za nutricionistiko, trdi, da ima slavni srbski teniški igralec Novak Đokovič hude težave.

Dodaja, da bo moral močno spremeniti prehranjevalne navade. Kot piše Večernji list, se po mnenju Hoslija Đoković ne zaveda, kakšne posledice lahko utrpi. »Spomnim se, kako sem ga občudoval, ko je igral. Nato sem slišal za njegov načrt spremembe prehrane in se zgolj vprašal, kako dolgo bo zdržal. In, evo, posledice so že vidne. Boleha za ortoreksijo, ki na prvi pogled deluje kot zdrava prehrana. In prav zaradi tega se Novak ne zaveda posledic, ki jih bo dieta imela nanj na dolgi rok.«


»Sledi dieti, ki narekuje izogibanje sladkorju. Čeprav se to zdi dobro, na dolgi rok škodi organizmu. Sčasoma športnik občuti vse večjo utrujenost, bolečine, pojavijo se alergije, imunski sistem oslabi. Ne vem, kako je pri njem. A take osebe po navadi hitreje podležejo stresu, vedno manj spijo, kasneje sploh več ne morejo, zato potrebujejo tablete. Lahko izgubijo stik s prijatelji, zapadejo v depresijo in imajo celo samomorilne misli,« je še dodal Hösli.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije