SP V NOGOMETU

Srbi slavijo hrvaškega golmana, on pa se porekla sramuje

Danijel je po nedeljski tekmi postal prva zvezda tako Hrvaške kot tudi Srbije.
Fotografija: Danijel Subašić. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Danijel Subašić. FOTO: Reuters

Danijel Subašić, ki je v nedeljo za hrvaško reprezentanco ubranil kar tri kazenske strele, uživa podporo in slavo po vsej nekdanji skupni državi. Vendar kot poroča srbski Kurir, ni bilo vedno tako. Subašić, ki je rojen v Zadru, je na Hrvaškem večkrat trpel zaradi svojega porekla, saj je njegov oče Srb. Zaradi grozot, ki jih je iz tega razloga preživel v jugoslovanski vojni, je to informacijo mnogokrat zamolčal, da bi se izognil incidentom.  

Danijel Subašić. FOTO: Reuters
Danijel Subašić. FOTO: Reuters

»Ti ljudje so med vojno mnogo pretrpeli zaradi dejstva, da so Srbi, zato o tem ne marajo govoriti. Če zabijaš koše kot Dražen Petrović (čigar oče je prav tako Srb, op. p.) ali braniš kazenske strele, potem si naš, če pa si običajen človek, pa za povprečne ljudi nisi naš,« je pojasnil vir iz strokovne ekipe 'vatrenih'.
Partnerico oče pretepel, ker je ljubila Srba
Danijel se je rodil 1984 v Zadru mami Hrvatici in očetu Srbu. Dolgo je tajil svoje poreklo, tudi ko se je odločil za partnersko zvezo s Hrvatico Antonijo. Ko sta se hotela poročiti, jo je njen oče močno pretepel, ker je Danijel na pol Srb, toda Antonijine ljubezni ji niti to ni moglo omajati, za kar ji je Danijel neskončno hvaležen. 

Menda je Danijel pozneje o svojem očetu dejal tole: »Moj oče Jovo nima nobene veze s srbstvom. On se deklarira kot Hrvat, a pravoslavne vere. Tudi jaz sem Hrvat, ampak katolik. Hrvaška je moja domovina.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije