ZABLISKALO SE JE

Šok v Srbiji: nogometnega trenerja na igrišču zadela strela (FOTO)

Zdravniki se borijo za življenje Stefana Pavlovića.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice

Iz Srbije poročajo o dogodku, ki je pretresel tamkajšnjo nogometno javnost. Trenerja mlajših kategorij Jagodine Stefana Pavlovića je v torek na pomožnem igrišču mestnega stadiona zadela strela. Zabliskalo se je in nepremično je obležal na zelenici. To je izzvalo histerijo med otroki in starši. Trenerja so nezavestnega prepeljali v bolnišnico, kjer je na oddelku za intenzivno nego.

Nesreča se je zgodila ob 19. uri in na srečo nobeden od 20 dečkov, ki so bili takrat na treningu na zelenici, ni bil poškodovan. Kot je za Novosti povedal trener mlajših selekcij FC Jagodina Goran Jović, sploh ni bilo nevihte.



»Stefan je treniral otroke, stare 9 in 10 let. Nenadoma se je zabliskalo, strela ga je zadela in padel je. Vsi trenerji in nekateri starši so stekli k njemu, mu dali umetno dihanje in mu nudili prvo pomoč. Reševalno vozilo je prispelo v petih ali šestih minutah in takoj so ga odpeljali v splošno bolnišnico.« 

Gre za še drug takšen dogodek v zadnjem času. Julija so ruski mediji poročali o podobnem dogodku, ko je 16-letnega vratarja najstarejše ruske nogometne ekipe Znamja Truda Ivana Zaborovskega na treningu zadela strela. Ogreval se je na robu kazenskega prostora, ko se je zabliskalo in obležal je nepremičen. Ob hitri zdravniški pomoči so mu na srečo rešili življenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije